27 / 04 / 2024

İBB'den emeklilere 10 bin TL pazar desteği! Ekrem İmamoğlu kent yoksulluğuna karşı 10 projeyi açıkladı!

İBB'den emeklilere 10 bin TL pazar desteği! Ekrem İmamoğlu kent yoksulluğuna karşı 10 projeyi açıkladı!

İstanbul'da yaşanan kent yoksulluğu ile mücadele için hazırladıkları sosyal destek projelerini açıklayan Ekrem İmamoğlu, tek maaşla geçinen emeklilere hane başına yıllık 10 bin Türk Lirası destek verileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...



İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 10 konuda 100 büyük proje sunumlarının 3'üncüsünü, “Daha adil bir İstanbul” başlığı altında Florya’daki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) kampüsünde yaptı. Ekrem İmamoğlu, yeni dönemde şehir yoksulluğuyla mücadele için yapacaklarını tek tek sıraladı. 

İmamoğlu, söz konusu açıklamasında sosyal adaletin sağlanabilmesi için vatandaşlara ilk defa sunulan pek çok yeni hizmete imza attıklarına dikkat çekti ve Halk Süt’ten Anne Kart’a, kreşlerden öğrenci yurtlarına, Kent Lokantalarından, Yeni Doğan Destek Paketi’ne, üniversite öğrencilerine burstan, Ders Atölyeleri’ne kadar eşi benzeri görülmemiş, çok önemli ve çok değerli çözümler oluşturduk" ifadelerini kullandı. 

İBB den emeklilere 10 bin TL pazar desteği! Ekrem İmamoğlu kent yoksulluğuna karşı 10 projeyi açıkladı!

YENİ DÖNEMİN 10 PROJESİ

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoksulluğun sürdürülüp siyaseten istismar edilmesini değil, sonlandırılmasını amaçlayan anlayışla çalıştıklarını dile getirdi.

İmamoğlu yeni dönemin projelerini “kollarımızı sıvadık” diye konuşarak 10 maddede şu şekilde açıkladı: 

1. Çocuklar için çözümler

"“Kızlar Okusun Diye” projemizi yeni dönemde uygulayacağız. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ailelerimizin birinci sınıfa başlayan 30 bin kız çocuğunun annelerine eğitime başlangıç desteği olarak 3 bin Türk Lirası sunacağız. 100 bin engelli, şehit çocuğu veya ebeveyn kaybı yaşamış, yoksulluk durumu olan ilkokul, ortaokul, lise ve iyileştirme merkezlerinde eğitim ve öğrenim gören öğrencilerimize 3 bin lira eğitim desteği sağlayacağız. 39 ilçede, 100’ün üzerinde okulda beslenme desteği vermeye başladık. 2024-2025 senelerinde ilk ve ortaokula giden çocuklarımıza 2 milyon Okul Beslenme Destek paketi dağıtacağız. 300 bin çocuk için tam 35 milyon litre Halk Süt dağıtacağız. 3-14 yaş arası çocuklarımızın dönemsel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla iki büyük Çocuk Oyun Dünyası Merkezi açacağız."

2. Kadınlar için çözümler

"Kadınlara hizmet sunan İBB Kadın merkezlerimizi Adalar, Beylikdüzü, Kağıthane, Sarıyer, Beykoz, Silivri, Şile, Ataşehir, Büyükçekmece, Şişli’de açarak 10 yeni merkezimizle daha fazla kadına erişeceğiz. Bu merkezlerde hamile kadınlara doğuma hazırlık eğitimleri sunarak, gebelik danışmanlığı hizmeti vereceğiz. 40 yaş ve üzeri kadınlar için yılda bir kez ücretsiz mamografi çekimi, 18 yaş ve üzeri kadınlar için ise senede bir defa ücretsiz ultrason çekimi hizmeti vereceğiz. 5 sene içerisinde 150 bin İstanbullu kadın ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabilecek."

İBB den emeklilere 10 bin TL pazar desteği! Ekrem İmamoğlu kent yoksulluğuna karşı 10 projeyi açıkladı!

EMEKLİLERE 10 BİN LİRALIK PAZAR DESTEĞİ 

3. Dar gelirliler için çözümler

"Bizden önceki yönetim döneminde vatandaşa sunulan ayni ve nakdi destek sayısı 357 bin 742 iken, 2023'te bu sayıyı 2 milyon 292 bin 797’ye yükselttik. Vatandaşa tam 6 kat daha fazla destek sunduk. 2024 yılında 600 bin haneye çıkarak ve ayni ve nakdi destek sayısını tam 4 milyon adede yükselterek ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın yanında olacağız. 

Tek maaşla geçinen emekli vatandaşlarımıza hane başına yıllık 10 bin Türk Lirası pazar desteği vereceğiz. 

Tek emekli maaşı ile geçinen hanelere Halk Ekmek büfelerinden ücretsiz olarak günde 1 ekmek alma hakkı sunacağız.

İBB Gezici Aşevleri açarak sokakta yaşayan ya da İBB Sosyal yardımlarından yararlanan vatandaşlara 5 senede toplam 75 milyon öğün yemeği ücretsiz dağıtacağız. Her ilçeye bir Kent Lokantası diyerek 5 senede Kent Lokantası sayımızı 39’a yükselteceğiz."

4. İhtiyaç sahibi ailelere çözümler 

"Yeni evlenecek çiftler yuvalarını kursun diye 5 senede toplam 100 bin çiftimize tek seferlik 30 bin Türk Lirası tutarında destek sağlayacağız. 2019 yılından beri sağladığımız Yenidoğan Destek paketini üç kata çıkaracağız.

Tek asgari ücret ile geçinen hanelere Ulaşım Nakdi Desteği sunacağız ve hanedeki bir kişiye yıl boyunca toplam 10 bin Türk Lirası tutarında ulaşım desteği sunacağız.

Vatani görevlerini yerine getirirken bizleri koruyan canlarımızın ailelerine destek olmak amacıyla şehit ve gazi yakınlarına 5 bin Türk Lirası nakit destekte sağlayacağız."

5. Gençler için çözümler

"2024-2025 eğitim öğretim yılında 100 bin üniversiteliye kişi başına 15 bin Türk Lirası destek vereceğiz. Eğitim bursundan faydalanamayan 100 bin öğrenciye ise ücretsiz ulaşım desteği sağlayacağız. Yurtlarımızın sayısını üç katına yükselterek 15 bin öğrenciye yurt imkanı sağlayacağız. İhtiyaç sahibi lise ve üniversite öğrencisi gençlere senede iki kez kıyafet kuponu desteği sağlayacağız. 100 bin gencimize de tiyatro, kitapçı, sinema, müze gibi kültür sanat etkinlikleri için destek vereceğiz."

6. Eğitim için çözümler

"Ders atölyelerini dijital ortama açarak 5 yıl içinde 2,5 milyon öğrenciye Dijital Eğitim desteği vereceğiz. Yeni dönemde ders atölyeleri sayısını 20’ye çıkararak 5 senede 25 bin öğrenciye yüz yüze eğitim imkanı kazandıracağız. Gençlik Ofisi sayımızı 20’ye çıkararak 5 senede 250 bin öğrenciye katkıda bulunacağız. Avrupa ve Anadolu Yakasına ayda 10 bin  ğrenciye hizmet sağlayacak olan Sınav Hazırlık Merkezleri açacağız. Kütüphane sayımızı 100’e yükselteceğiz."

İBB den emeklilere 10 bin TL pazar desteği! Ekrem İmamoğlu kent yoksulluğuna karşı 10 projeyi açıkladı!

7. Sosyal yaşam için çözümler

"10 bölgede 10 yeni Sosyal Yaşam Merkezi açacağız. Bu merkezlerde mahalle evi,  İstihdam Ofisi, Yuvamız İstanbul, Sağlık Merkezi, Kütüphane,Yaşlı Bakım merkezi, kuşaklararası yaşam merkezi, halk süt dağıtım merkezi, İBB Kadın gibi tüm hizmetlerimiz tek bir yerde toplanacak. Anadolu Yakasında 1, Avrupa Yakası’nda 3 olacak şekilde 4 yeni Huzur ve Bakımevi yapacağız."

8. Engelliler için çözümler

"Engellilerin ruhsal ve bedensel gelişimlerine destekte bulunmak için projesi kararlaştırılmış olan Levazım Engelli Bireyler Spor Merkezi’ni tamamlayacağız. Engelli çocuklarımız için özelleştirilmiş Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinde tedavi hizmetine start vereceğiz. Engelli vatandaşlarımız ve aileleri için açtığımız Kısa Mola merkezlerimizin sayısını iki katına çıkararak 8’e yükselteceğiz. Engelli çocuk sahibi 50 bin kadına 5 bin Türk Lirası tutarında destek sunacağız."

9. Sağlık için çözümler

"Yeni dönemde 3 yeni Bütünleşik Sağlık Merkezi açarak evde sağlık hizmetleri, tıp merkezi, ağız diş sağlığı hizmetleri, bağımlılıkla mücadele birimleri, obeziteyle mücadele birimleri, meme sağlığı birimleri açacağız. Psikolojik Danışma Merkezleri sayımızı 28’den 39’a ulaştıracağız. 5 olan Bağımlılıkla Mücadele Merkezi sayımızı 3 kat artırarak 15’e yükselteceğiz." 

10. Hayat boyu eğitim için çözümler

"Enstitü İstanbul İsmek bünyesinde 5 Uzmanlık Okulu, 15 Eğitim Merkezi olacak şekilde toplamda yeni 20 merkez açacağız. Kurslarımıza katılan ihtiyaç sahibi 10 bin vatandaşımızın kurs içerisinde istenen malzemelerde destek sağlamak amacıyla 3 bin Türk Lirası vereceğiz." 

Dolar 31 TL'ye merpen dayadı! 24 saat sonra doların yönü resmen belli olacak! Son dakika dolar/TL kuru

TOKİ'den ay sonuna kadar 1.740 konutluk 6 yeni proje geliyor! 

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!


Geri Dön