Ekonomi

İBB’den evlilik desteği! İBB evlilik desteği başvurusu nasıl yapılır? İBB evlilik desteği başvurusu şartları nelerdir?

İBB evlilik desteğinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni evlenecek vatandaşlara faizsiz olarak kredi verileceğini açıklamasının ardından İBB de atağa geçti. İşte detaylar!İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni evlenecek olan çiftlere 7

İBB yeni evlenecek çiftlere evlilik desteğinde bulunacağını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni evlenecek olan çiftlere 7.000 TL evlilik desteği vermeye başlıyoruz diyerek büyük müjdeyi bu ifadeler ile duyurdu.

 

Peki “İBB evlilik desteği başvurusu nasıl yapılır? İBB evlilik desteği başvurusu şartları nelerdir?” İşte ayrıntılar…

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU DUYURDU!

İBB evlilik desteği başvurusu nasıl yapılır? Yeni evlenen çiftlere devlet yardımı gibi çeşitli ödemeler yapılıyor. Son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti seçim beyannamesinde bu konuya dair açıklamada bulundu. Erdoğan, yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi ödemesi gibi kolaylıklar sağlanacağını açıklamıştı. Çiftlere bir güzel haber ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. Twitter'dan bu güzel haberin açıklamasını yapan İBB Başkanı İmamoğlu, "Yeni bir yuva kuracak, olan ihtiyaç sahibi çiftlere 7.000 TL evlilik desteği vermeye başlayacağız. Yuvanız mutlu ve bereketli olsun" diye konuştu.

İBB EVLİLİK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILMAKTADIR?

Evlenecek olan çiftlere verilecek olan bu desteğe dair henüz detaylar belli olmadığını belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, evlilik yardımı ile ilgili şunları dile getirmişti;

"Sevgili hemşerilerim, ekonomik açıdan zor günlerden geçiyoruz. Ülkemizde ve İstanbul'da yaşam maliyeti her geçen gün artıyor. Bu zor durumdan hepinizin olumsuz etkilediğini iyi biliyoruz. Sizlere de destek olmak adına, sizleri bir nebze de olsun rahatlatmak için çalışmakta ve bunun içinde projeler üretmekteyiz. Size güzel bir haber vermek istiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Evlilik Desteği projelerine ağırlık verip başlattık. 2023 yılında ise İstanbul'da yeni evlenecek olan 10 bini geçen çiftimize bir seferliğe mahsus olmak kaydıyla 7 bin TL evlilik desteğinde bulunacağız. Yeni bir yuva kuracak çiftlerimizin mutluluğuna katkıda bulunmak, inanın bizleri de çok mutlu ediyor. Yeni evlenecek olan tüm çiftlerin hayalleri gerçek, mutlulukları daim olsun. Bu zor ve sıkıntılı günleri hep birlikte dayanışma ile aşacağız, birlikte başaracağız."