Kent Haberleri

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “En Büyük Proje Doğa’dır” ilkesi ile hazırlanan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı Projesi’nde, ikinci etap çalışmaları sürüyor. İBB'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, şehrin ekolojik anlamda en değerli hazinelerinden olan ve senelerdir atıl durumda bırakılan Hacıosman Korusundaki çalışmalarda imar planlarına da harfiyen uyuluyor.

YÜZDE 5 OLAN İMAR HAKKININ YÜZDE 1,5’İ KULLANILDI

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında, ziyaretçilerin dinlenebileceği dinlenme alanları da yapılıyor. Akademisyen ve alanında uzman kişilerden oluşan bilim kurulunun görüşlerinin de alındığı bu çalışmalar, imar plan notlarına uygun, korunun doğal yapısı korunarak, siluet ve emsal değerleri gözetilerek yapılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar planlarında yüzde 5’lik yapılaşma hakkı bulunmasına rağmen, sadece yüzde 1,5 oranındaki bölümünü kullanarak, alanın doğal yapısını korumayı amaçlıyor. Hacıosman Korusu’ndaki çalışmalar kapsamında ayrıca, ormanda geçmiş senelerde inşa edilmiş; şantiye, gecekondu gibi tüm kaçak binalar da kaldırılarak yeşil alana dönüştürüldü.

HACIOSMAN ATATÜRK KENT ORMANI

Sarıyer’de yer alan  Hacıosman Atatürk Kent Ormanı, 1 milyon 80 bin metrekare büyüklüğünde. Ormana ulaşım, 2 farklı metro istasyonu ve İETT durağı ile yapılabiliyor. Hacıosman Atatürk Kent Ormanı, özellikle kuş türleri açısından ekolojik öneme sahip. Senelerdir atıl durumda bırakılan ormanın ilk etabı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 19 Mayıs tarihinde İstanbulluların kullanımına açıldı.

 

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!