Kent Haberleri

İBB'den metrobüs kullananlara duyuru: 120 günlük çalışma başlıyor! 36 saat kapalı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs yollarında meydana gelen bozulmalar nedeniyle, 120 günlük çalışmaların başlayacağını duyurdu.  Buna göre beton dökümünün olduğu istasyon, 36 saat kapalı olacak

İstanbuk'da metrobüs yollarında meydana gelen bozulmalar için 120 gün sürecek olan çalışmaların başlaaycağı duyuruldu. Buna göre beton dökümünün olduğu istasyon, 36 saat kapalı olacak. İşte ayrıntılar...

METROBÜS KULLANALAR DİKKAT!

İstanbul'da metrobüs yolarında meydana gelen bozulmaların giderilmesi için çalışma başlatacağını duyran İBB, metrobüs kullanan vatandaşları uyardı. Buna göre; ''Beton dökümünün olduğu istasyon, çalışma güzergahında 36 saat kapalı kalacak. Metrobüs bu istasyonu tek yönde pas geçecek. Yolcular bir sonraki istasyondan ters istikamete ücretsiz şekilde geri dönüş yapabilecek. Bu durum anons ve duyurularla yolculara hatırlatılacak" denildi.

Metrobüs yollarında son zamanlarda bozulmaların arttığı gözlendi. Özellikle Okmeydanı Perpa metrbüs güzergahındaki asfaltın eridği bazı yerlerde çukurların oluştuğu görüldü. 

METROBÜSLERDE 120 GÜNLÜK ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR!

Metrobüsa yollarının bakım ve onarımı için 120 gün sürecek çalışmalara başlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye'sinden yapılan açıklamada; Beyaz yol uygulmasında Cevizlibağ Yenibosna arasının tamamlandığı, Zincirlikutu Şehit Mustafa Cambaz ve Beylikdüzü son durak İBB sosyal tesislerin güzergahında yenileme çalışmalarının başlanılacağı açıklandı.

Yapılan açıklamada Avrupa yakasındaki toplam 58 kilometrelik metrobüs yolunun beton malzemeyle kalıcı olarak yenileneceği vurgulandı. Proje ile ilgili  metrobüs hattında 21 yıl boyunca bozulma ve deformasyon olmayacağı kaydedilirken "Her yıl 2 defa yapılan bakım çalışmasına gerek duyulmayacak. Bakım maliyetleri ortadan kalkacak" denildi.

'DURAKLARDA YÖNLENDİRME TABELALARI OLACAK'

Çalışmalar İBB birimleri iki ekip olarak çalışmalarını yürütecek. Bir ekip çift yönlü uzunluğu 18,5 kilometre olan Zincirlikuyu- Şehit Mustafa Cambaz arasındaki 12 durakta çalışma yapacak. İkinci ekip de 23,7 kilometrelik Beylikdüzü Son Durak ile İBB Sosyal Tesisleri arasındaki 14 duraklı güzergahı yenileyecek.

Toplamda 26 durak arasındaki 42 kilometrelik alan 'Beyaz Yol' ile kaplanacak. Vardiyalı şekilde aralıksız şekilde ilerleyecek çalışmalar 120 günde tamamlanacak. Beton dökümünün olduğu istasyon, çalışma güzergahında 36 saat kapalı kalacak. Metrobüs bu istasyonu tek yönde pas geçecek.

Yolcular bir sonraki istasyondan ters istikamete ücretsiz şekilde geri dönüş yapabilecek. Bu durum metrobüs içinden anonslarla, istasyonlarda duyurularla yolculara hatırlatılacak. Duraklarda yönlendirme tabelaları bulunacak.

Toplu taşıma ücretleri 2023 ne kadar oldu? İstanbul’da otobüs, metrobüs, metro, taksi ne kadar oldu?