28 / 04 / 2024

İBB'den Öğrenci Kartı Öğretmen Kartı 60 Yaş İndirimli Kartı Mavi Kart ücretlerine yüzde 100'e varan zam!

İBB'den Öğrenci Kartı Öğretmen Kartı 60 Yaş İndirimli Kartı Mavi Kart ücretlerine yüzde 100'e varan zam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir içinde toplum ulaşımda kullanılan, Öğrenci Kartı Öğretmen Kartı 60 Yaş İndirimli Kartı Mavi Kart ücretlerine yüzde 100'ü aşkın zam yaptığını duyurdu. İşte zamlardan sonra söz konusu kartların güncel fiyat listesi....



Son dakika haberi... İETT toplu taşımada kullnaılan İstanbul kart fiyatlarına yüzde yüzü aşan miktarda zam yaptığını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı son dakika zam kararına göre; İstanbulkart fiyatlarında yüzde 100'e varan oranda artış yapıldığı öğrenildi.

20 milyonluk mega kentteki şehiriçi otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs gibi ulaşım araçlarında kullanılan İstanbulkart ücretleri zamlandı.

İETT öndeki günlerde şehirde devam eden ulaşım hizmetinin aksamaması adına ek bütçe talep etmişti. İETT'nin ek bütçe talebini değerlendiren İBB ve 13 ilçe belediyesi konuyu gündeme aldı. İETT'ni raporuna göre toplu ulaşımda kuruma 22 milyar 50 milyon liralık ek bütçe verilmesi talep edildi. Söz konusu talep İBB ve 13 ilçe beeldiyesinin oyuyla kabul edilmişti. Söz konusu tutar 2022 yılı sonuna kadar kullanılacak.

YENİ KART ÜCRETLERİ KAÇ LİRA OLDU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 18 Temmuz 2022 Pazartesi tarihinden itibaren uygulamaya koyduğu zamlı tarifeye göre "Anonim İstanbulkart" bedeli, 25 liradan 50 liraya çıkarıldı.

Öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşımda kullandığı "İndirimli Kart", 65 yaş üstü vatandaşlar ile zabıtalar, anneler, engelliler, emniyet hizmetlerinde çalışanlar, basın mensupları, milli sporcular ve sağlık çalışanlarının da kullandığı "Ücretsiz Kart" ile "Mavi Kart" ücretleri, yaklaşık yüzde 72 zamla 35 liradan 60 liraya yükseldi.

İBB den Öğrenci Kartı Öğretmen Kartı 60 Yaş İndirimli Kartı Mavi Kart ücretlerine yüzde 100 e varan zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön