Kent Haberleri

İBB'den olası büyük İstanbul depremi açıklaması: En riskli üç ilçe tek tek sıralandı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, olası İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve riskli binaların en yoğun olduğu üç ilçeye ilişkin konuştu. İşte ayrıntılar... Büyük depremin beklendiği İstanbul'da tedirginlik artarken, deprem riskli az olan il ve ilçelere de göç hızlandı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından, Türkiye'nin deprem gerçeği yeniden gündeme geldi. Büyük depremin beklendiği İstanbul'da tedirginlik artarken, deprem riskli az olan il ve ilçelere de göç hızlandı. Bunun yanı sıra kentsel dönüşüm talepleri de arttı. 

Beklenen büyük İstanbul depremi, sık sık gündem oluyor. Marmara Denizi'nde meydana gelecek depremin, bölgeyi komple etkileyeceği de ifade ediliyor. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabından ‘olası İstanbul depremi’ ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

İBB'den olası büyük İstanbul depremi açıklaması: En riskli üç ilçe tek tek sıralandı! 

Tele1'de yer alan habere göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, söz konusu açıklamasında "Olası bir depremde İstanbul’da hasar görmesi beklenen tahmini bina sayısı 207 bin. Bu binaların yüzde 30’u 1980 öncesi, yüzde 40’ı 1980-2000 arası, yüzde 30’u 2000 sonrası inşa edilmiş" ifadelerine yer verildi. 

Hasar görmesi beklenen her 3 binadan birinin 2000 yılından sonra inşa edildiğini aktaran Buğra Gökce, söz konusu açıklamasında "İstanbul genelinde yapı stoğu verileri incelendiğinde, hasar görmesi olası 207 bin binanın yüzde 95’ini oluşturan 196 bin 227 binanın Avrupa yakasında olduğu görülüyor" bilgisini verdi. 

İBB'den olası büyük İstanbul depremi açıklaması: En riskli üç ilçe tek tek sıralandı! 

İSTANBUL'DA HANGİ İLÇELER RİSKLİ? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, İBB’nin, İTÜ ile yaptığı işbirliği çerçevesinde riskli binaların en yoğun olduğu 3 ilçenin Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece olduğuna dikkat çekti. 

Buğra Gökce, konuya ilişkin açıklamasını, "İstanbul’un deprem direncini arttırmak için tüm batı koridoru ve yoğun yapılaşma olan bölgelerde özel bir ilgiye ihtiyaç olduğu görülüyor" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da sosyal medya hesabından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu ve "18 milyonluk İstanbul’un 8 milyonu deprem sakıncası yüzde 35 olan Anadolu Yakasında" ifadelerini kullandı. 

Ahmet Ercan, söz konusu açıklamasında "Deprem Marmara’nın Trakya kıyılarına yakın olacak" şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Büyük deprem Marmara'nın Trakya kıyılarına yakın olacak! Ürküten son dakika açıklaması geldi! 

Vakıf Üniversite ücretleri cep yakıyor! Yüzde 100’e yakın zam yolda

Doları olanlara haziran müjdesi! Yatırımcılar hemen hazır olsun! Dolarda her an bu rakam gelebilir