07 / 05 / 2024

İBB'den `tünel evleri çatlatıyor' iddialarına yanıt!

İBB'den `tünel evleri çatlatıyor' iddialarına yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi "Dolmabahçe Tüneli evleri mi çatlatıyor" haberi ile ilgili açıklama yaptı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Dolmabahçe-Piyalepaşa Tüneli ile ilgili yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verildi:
"Eşrefefendi Sokaktaki binalar ile tünel arasındaki örtü kalınlığı 40 metre civarındadır ve  çatlamaların tünelden kaynaklanması mümkün değildir. Tünel kazı ve desteklemesi, betonarme kaplamasının 11 ay önceden bitirilmiş olması nedeniyle son zamanlarda görülen hareketlerin tünel inşaatından dolayı değildir.
Yapılan geoteknik ölçüm aletlerinden elde edilen verilere göre hareketin bölgedeki jeolojik yapılanmanın ve topografik yapının aşırı eğimli olmasından dolayı yamaç hareketlerinden olduğu anlaşılmaktadır. Anılan bölgede üniversitelerden teşkil edilen heyetlerce yapılan incelemede deprelsellik dışında can ve mal güvenliği açısından herhangi bir tehlikenin olmadığı kanaatine varılmıştır.
Halen yapımı devam eden otel inşaatı temel kazısı için kullanılan öngermeli halatların aktif halden pasif hale geçmesi nedeniyle istinat yapısında santimetre mertebesindeki yatay deplasmanların binalara yansımasından kaynaklanmış olabileceği anlaşımlaştır.  Konu Şişli Belediye Başkanlığına bildirilerek, otel inşaatının ivedi olarak tamamlanması gerekli tedbirlerin alınması istenmiştir."

İlgili haberler

Dolmabahçe Tüneli evleri mi çatlatıyor?

Kağıthane-Piyalepaşa arası 1.5 dakikaya indi


Geri Dön