24 / 06 / 2024

İBB'nin öğrenci yurt ücretlerine yüzde 50, İspark ücretlerine de yüzde 35 zam yapıldı!

İBB'nin öğrenci yurt ücretlerine yüzde 50, İspark ücretlerine de yüzde 35 zam yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, yükseköğrenim öğrenci yurtlarında aylık 1300 lira olan ücretin, yüzde 50 artış ile 1950 lira olması kararlaştırıldığı belirtildi. Öte yandan İspark ücretlerine de yüzde 35 oranında zam yapıldı.



İBB Meclisi haziran ayı üçüncü birleşimi, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleşti. Buna göre, Meclis'te, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğünün 2024 yılı revize ücret tarifesi görüşüldü.

Teklifte, yükseköğrenim öğrenci yurtlarında aylık 1300 lira olan ücretin, yüzde 50 artış ile 1950 liraya yükseltilmesi istendiği kaydedildi. Meclis'te yapılan oylamada, İBB öğrenci yurtları ücretlerine zam teklifi, AK Parti'nin "hayır" oyuna karşı CHP'li üyelerin oyları ile kabul edildi. Bu uygulanacak olan zam, 1 Eylül 2024 tarihi itibarı ile  geçerli olacak.

İBB nin öğrenci yurt ücretlerine yüzde 50, İspark ücretlerine de yüzde 35 zam yapıldı!

İspark ücretlerine yüzde 35 zam geldi

İspark ücretlerine yüzde 35'e varan zam geldi. Böylece 1 saatlik otopark ücreti 52 liradan 70 liraya kadar yükselmiş oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde komisyon raporları görüşülerek oylamaya sunulmuş oldu.

İSPARK ücret tarifelerine de yüzde 35'e varan zam içeren "Revize Ücret Tarifesi" oy çokluğu ile kabul edildiği kaydedildi. Yeni tarifeyle 1 saatlik otopark ücreti 52 liradan 70 liraya çıkarıldığı belirtildi.

İBB açıkladı! İstanbul'da bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi?

İBB kentsel dönüşüm çalışmalarında ne durumda?

İBB belediye şirketlerini özelleştirmeye hazırlanıyor: Önce İGDAŞ, ardından Hamidiye ve Halk Ekmek! 

İSPARK gazetecilerin indirimini iptal etti

İSPARK dolandırıcılarına dikkat! ''QR kodu taratınız'' tuzağına düşmeyin! 24 saat içinde hesaplarınız boşaltılabilir...


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön