Eğitim

İBB'nin restorasyon atağı sürüyor

İBB Eyüp Vezir Tekkesi, Atıf Efendi Kütüphanesi, Aşiyan Müzesi, Bulgar Kilisesi ve Sultanahmet Sosyal Tesisi'ni restore ediyor

İBB, İl Özel İdaresi ile işbirliği yaparak şehrin tarihini yansıtan Eyüp Vezir Tekkesi, Atıf Efendi Kütüphanesi, Aşiyan Müzesi, Bulgar Kilisesi ve Sultanahmet Sosyal Tesisi'ni restore ediyor.

YANGIN YIKMIŞTI
Türk Edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Tevfik Fikret'in 1906 ile 1915 yılları arasında yaşamını sürdürdüğü Beşiktaş Rumelihisarı'ndaki Aşiyan Müzesi, yenilenerek yaşatılacak. Restorasyon maliyetinin yüzde 60'ını İl Özel İdaresi, yüzde 40'ını da Büyükşehir karşılayacak.
EYÜP Sofular Mahallesinde Vezir Tekke Sokagı'ndaki Vezir Tekkesi de, geçirdiği yangında kısmen yıkılmış kısmen de harap olmuştu. Ahşap ve fevkani olan tekke, her geçen gün biraz daha tahrip olduğu için acil restore edilecek.

KİLİSEYE ONARIM
Balat ile Fener arasında Haliç kıyısında bulunan ve Demir Kilise olarak da bilinen Bulgar Kilisesi Sveti Stefan de İBB İI Özel İdaresi işbirliğiyle restore edilerek yaşatılacak. Atıf Efendi Kütüphanesi ile Sultanahmet Sosyal Tesisi de restore edilecek eserler arasında yer alıyor.
Habertürk