03 / 05 / 2024

İbrahim çeçen: Dünya ile yarışan projeler yapıyoruz!

İbrahim çeçen: Dünya ile yarışan projeler yapıyoruz!

Ordu-Giresun'da denizin içindeki ilk havalimanını yapacak olan IC Holding'in patronu İbrahim çeçen, 'Eskiden yurtdışındaki alanlara özenirdik. şžimdi daha iyilerini yapıyoruz' dedi



Ulaştırma Bakanlığı'nın Ordu ile Giresun arasına bölgenin ilk deniz üstünde yapılacak havalimanı ihalesini Cengiz İnşaat ile birlikte kazanan IC Holding'in patronu İbrahim çeçen, 'Yurtdışına gittiğimizde terminal binalarına özeniyorduk. şžimdi dünya ile yarışan projeler yapıyoruz' diye konuştu. Ulaştırma Bakanlığı'nın bölgesel havacılıkta büyüme planları çerçevesinde daha önce Afyon- Kütahya-Uşak arasında yapılacak Zafer Havalimanı ihalesini kazanan IC Holding, denizin ortasında yapılacak Ordu-Giresun Havalimanı'nı 300 milyon TL'ye yapacak. çeçen, 4 kilometrelik pisti bulunacak havalimanının temelinin ise cuma günü atılacağını açıkladı. Bu arada havalimanı inşaası ve işletmesinde yurtdışında da büyümeyi hedeflediklerini söyleyen çeçen, Rusya'da St Petersburg Havalimanı'nın inşaatı için yapılan ihaleyi de kazandıklarını ve maliyetinin 1 milyar dolar olduğunu söyledi. çeçen, Bulgaristan'da Burgaz Havalimanı ve Hırvatistan'da Zagrep Havalimanı ihalelerine teklif verdiklerini ve Zagrep'te ön yeterlilik aldıklarını kaydetti. çeçen, Bomonti'de eski Tekel fabrikası yerine yapacakları projede Tuncay Özilhan ile birlikte bir müze de yapacaklarını açıkladı. çeçen, 'Orası bir sanayi müzesi ve Efes'in rehberliğinde olmasını istiyoruz' dedi.

Komşu'dan marina teklifi

çeçen çeşme Marina'nın başarısının ardından Yunanistan'dan marina işletme teklifleri aldıklarını söyleyerek 'çeşme, bizim için bir model. Önce işi hazmetmemiz lazım. Sonra büyüme işine bakacağız. Yoksa işletecek marina çok. Yunanistan'da bütün marinalar satılık, istediğimizi alabiliriz. İkinci marina için bu sezonun bitmesini bekleyeceğiz' dedi.
Sabah/Dilek TAşž


Geri Dön