Ekonomi

İç hat uçak biletleri tavan fiyatı zamlandı! 

İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön için 999 Türk lirası olan tavan fiyatına zam geldi. Yeni ücret bin 150 Türk Lirası oldu. Havayolu şirketleri, yeni belirlenen tavan fiyatı üzerinden biletleri bugün itibariyle satışa çıkardı. Buna bağlı olarak İç hat uçak bilet ücretlerinde tavan ücret uygulaması yeniden düzenlendi

Son zamanlarda döviz kurundaki dalgalanmalar ve petrol fiyatlarındaki artış gibi sebepler, ulaşım başta olmak üzere birçok alanda fiyat artışları ile karşı karşıya kalınmasına sebep oluyor. Buna bağlı olarak İç hat uçak bilet ücretlerinde tavan ücret uygulaması yeniden düzenlendi. Buna  göre iç hatlarda ekonomi sınıfında tek yönde, en yüksek bilet fiyatı bin 150 lira olarak açıklandı.

Bu yıl tavan fiyatı beşinci kez değişti!

Havayolu şirketleri, yakıta gelen zam ve maliyetlerdeki diğer artışlar nedeniyle bir süredir iç hat bilet fiyatlarında tavan ücretin artırılmasını istiyordu. Tavan ücretinde yapılan bu son zamla birlikte 2022 yılında toplamda beşinci kez iç hat biletlerinde tavan ücreti değişmiş oldu. Tavan ücretinde sene başında 599 lira olarak belirlenen en yüksek bilet fiyatı, kademe kademe yukarı çekilirken; son olarak haziran ayında 999 liraya kadar yükseltilmişti. Yeni belirlenen tavan fiyatıyla havayolları, bugünden itibaren yurt içi uçuşlarda ekonomi sınıfı tek yön, en yüksek bilet fiyatını bin 150 lira olarak satışa çıkarmaya  başladı. 

TAVAN FİYAT UYGULAMASI İLK OLARAK 2013'TE BAŞLADI!

Yeni tavan ücreti düzenlemesiyle birlikte iç hat uçuşu yapacak yolcular ekonomi sınıfında artık bin 449 liradan fazla bilet ücreti ödemeyecekler. Bu fiyata 'business sınıfı' dahil değil. Ayrıca bayram ve tatil dönemi için de tavan fiyat geçerli olacak. 

2021 yıl sonu tavan fiyatı 499 liraydı!

 İç hat bilet fiyatlarının tatilde ve bayram döneminde aşırı artışını engellemek için 9 yıl önce tavan bilet fiyatı uygulaması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın girişimiyle yürürlüğe koyulmuştu.. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2013 yılında iç hatlarda tek yönde tavan ücret 299 lira olarak açıklanmıştı.  2021'in sene sonunda ise tavan ücreti 499 Türk Lirası'ydı. İç hat business sınıfında ve dış hat bilet fiyatlarında ise tavan ücret uygulaması bulunmuyor.

56 milyarlık ceza affı! Tarih belli oldu!

Servis ücretlerine zam! İşte yeni fiyatlar...

Son dakika! Gıda enflasyonu durmuyor! Bir hamle daha geldi!