02 / 05 / 2024

IC Holding, Bomonti'de bira müzesi kuracak!

IC Holding, Bomonti'de bira müzesi kuracak!

IC Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim çeçen, Efes Pilsen'in patronu Tuncay Özilhan ile birlikte şžişli Bomonti'nin geçmişine uygun bir şekilde bira müzesi kuracaklarını söyledi



şžişli Bomonti'deki ilk bira fabrikasının yerine 250 milyon Euro'luk turizm kompleksi yatırımına soyunan IC Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim çeçen, Efes Pilsen'in patronu Tuncay Özilhan ile birlikte buranın geçmişine uygun bir şekilde bira müzesi kuracaklarını söyledi

1890 yılında şžişli Bomonti'de Türkiye'nin ilk bira fabrikası kurulan yere 250 milyon Euro'luk yatırımla otel, alışveriş merkezi ve konut kompleksi inşa etmeye başlayan IC Holding burada bir bira müzesine de yer verecek. IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim çeçen Bomonti projesinin Türkiye'nin en büyük turizm kompleksi olacağını söyleyerek, 'Bomonti'de eski bira fabrikasının yerinde bu yatırım yapıyoruz. Müze bir bira müzesi olacak. Arşivler, eski makineler, şişe ve kapaklar gibi birçok materyal topluyoruz. Efes'in patronu Tuncay Özilhan ile de görüşüyoruz, konuşuyoruz. Sonuçta orası bir sanayi müzesi ve Efes'in rehberliğinde olmasını istiyoruz' diye konuştu. Kompleksin 2012'de faaliyete geçirilmesi planlanıyor. İbrahim Cecen, burada bulunacak 1000 yataklı otelin işletmesi için birçok yabancı zincirden teklif aldıklarını da söyledi.

DENİZ ORTASINA HAVALİMANI

Afyon, Kütahya ve Uşak'ın ortasına kurulacak ilk bölgesel havalimanı olan Zafer'in ihalesini aldıklarını hatırlatan İbrahim çeçen, 'Hem inşaatını hem de 29 yıllık isletmesini yapacağız. 24 ay içinde tamamlayıp hizmete açacağız. Burası bize 80 milyon dolara mal olacak' dedi. çeçen, Ordu ile Giresun arasında Türkiye'nin ilk denizin üstündeki havalimanını kurmak için kolları sıvadıklarını ifade ederek, 'İnşaat 300 milyon TL tutacak. Ayın 22'sinde temeli atılacak. 24 ay içinde de bitirilecek. 4 kilometre uzunluğunda bir pisti olacak' dedi.

İbrahim çeçen yurtdışında da 300 milyon dolarlık Bakü ve 1 milyar dolarlık St.Petersburg havalimanlarının yapımına devam ettiklerini, Bulgaristan'da Burgaz, Hırvatistan'da da Zagreb Havalimanı ihaleleri için teklif verdiklerini ifade etti.
Habertürk/Ünsal EREKE


Geri Dön