İş Fırsatları

İçişleri Bakanlığı 355 sözleşmeli personel alımı yapacak! Avukat, Büro Personeli, Psikolog, Mühendis…

İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 355 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Merkez ve Taşra Teşkilatında görevlendirilmek üzere farklı kadrolarda personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, adaylarda aranan şartlar nelerdir?Peki, hangi kadrolarda personel alımı yapılacak? Son başvuru tarihi ne zaman? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı kapsamında adaylarda aranan genel şartlar, kadro bilgisi ve başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgi paylaşıldı. Peki, hangi kadrolarda personel alımı yapılacak? Son başvuru tarihi ne zaman? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Personel alımı kontenjan ve kadro bilgisi

İçişleri Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında görevlendirilmek üzere 355 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Kadro bilgisi şu şekildedir:

Merkez Teşkilatı:

Taşra Teşkilatı:

 

Başvuru şartları nelerdir?

Adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki şartları taşıması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları gerekmektedir. Adayların görevini yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorununun olmaması ve yapılacak olan güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almaları gerekir. Erkek adayların askerliğini yapmış olmaları ya da askerlikle ilgisinin olmaması gerekir.

Adaylarda KPSS şartı ve kadrolara göre özel şartlar da aranmaktadır. 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı Lise P94, Ön Lisan P93, Lisans P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekir. Adaylarda kadrolara göre eğitim şartı da aranmaktadır.

Başvurular nasıl ve ne zaman yapılacak?

İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere yapılacak olan personel alımı başvuruları 11 Nisan 2023 tarihinde başlayacaktır. Adayların 15 Nisan 2023 tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekir. Adayların başvuru adresi, www.icisleri.gov.tr adresi üzerinden “Duyurular” bölümünde “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linkinden e-Devlet Kapısı üzerinden online olarak yapılacaktır.

İçişleri Bakanlığı’ndan dev istihdam! KPSS şartsız 3.500 kişi alınacak

Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapılacak! İşte her bakanlığın kadro sayısı ve maaş detayları!

Dışişleri Bakanlığı yurtdışı için Türk Uyruklu sekreter alım ilanı açıldı! Başvuru için son gün 27 Mart!