29 / 04 / 2024

İcralık cami 585 bin TLye satıldı

İcralık cami 585 bin TLye satıldı

Kahramanmaraş’ta tekstilci Mehmet Uncu tarafından yaptırılan ve iflas edince icra yoluyla satışa çıkartılan Uncular Cami, adı açıklanmayan bir işadamı tarafından 585 bin TL’ye satın alındı.  



Uncular A.Ş.’nin sahibi Mehmet Uncu, 1990 yılında Yenişehir Mahallesi’nde 5 dönüm arazi üzerine cami yaptırdı. Ancak arazisinin tapusu Uncu'nun üzerine olan cami, işadamının iflas etmesi üzerine alacaklıları tarafından icraya verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri yapılmayan Uncular Camii, Kahramanmaraş 1'inci İcra ve İflas Müdürlüğü tarafından açık artırma ile satışa çıkartıldı. Beraberindeki Kuran Kursu, lojman ve cami altında bulunan işyeri ile birlikte satışa çıkartılan camiye ilk ihalesinde talip çıkmadı.

Bugün ikinci ihalesi yapılan cami, adı açıklanmayan bir işadamı tarafından 585 bin TL’ye satın alındı. İşadamı adına ihaleye katılan Avukat Mustafa Büyükdereli, “Satışta sadece cami yoktu, bunun yanında Kuran Kursu, yurt, lojman da vardı. Ben de adını açıklayamayacağım bir iş adamının adına ihaleye girerek cami ve ek bölümlerinin bulunduğu yaklaşık 5 dönümlük araziyi satın aldım” dedi.

Avukat Büyükdereli, caminin eskiden olduğu gibi yine Uncular Camii olarak ibadete açık kalacağını kaydetti.
Hürriyet/Lütfi YIKAN


Geri Dön