Genel

İdari izinlerde bankalar çalışır mı? İdari izin resmi tatil mi? İdari izin ne demektir?

İdari izinlerde bankaların yani resmi kurumların açık olup olmadığı, çalışıp çalışmadığı araştırılıyor. İşte bu konuda merak edilenler!Bu açıklamasından sonra da kamu bankaları ile özel banka çalışanları 13 ile 14 Temmuz tarihlerinde idari izinli olup olmayacaklarını öğrenmek için hummalı bir araştırma içine girdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatili ile ilgili açıklamada bulundu. Bu açıklamasından sonra da kamu bankaları ile özel banka çalışanları 13 ile 14 Temmuz tarihlerinde idari izinli olup olmayacaklarını öğrenmek için hummalı bir araştırma içine girdiler. Peki “Kurban Bayramı tatilinde bankalar açık mı yoksa kapalı mı olacak? İdari tatilde bankalar çalışacak mı?”

 İşte Kurban Bayramı bankaların çalışma saatlerine dair ayrıntılar…

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? KURBAN BAYRAMI KAÇ GÜN 2023?

6 Haziran tarihinde yapılan Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merak edilen konulara değindi ve beklenen açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram tatiline dair merak edilen ayrıntıları şu şekilde;

"Kurban Bayramı ile ilgili bilhassa turizm sektörü hareketlendireceğine, bereketlendireceğine dair inandığım bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bu yıl Kurban Bayramı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edilecektir. Yaptığımız istişareler sonucunda 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı karar aldık. Hafta sonları ile birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır. Bu alınan kararın da tüm milletimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

BANKALAR İDARİ TATİLDE AÇIK MI? İŞTE BANKALARIN ÇALIŞMA DURUMU!

İdari izin kamu çalışanlarını içine alıyor. Bundan dolayı da özel sektör bankalar idari izin içinde yer almıyor. Bankalar Borsa İstanbul'un çalışma mantığına ayak uydurduğu için de doğrudan Borsa İstanbul'un çalışma halinin göz önünde bulunduruyor. Borsa İstanbul, geçtiğimiz idari izin ve tatil dönemlerinde çalışmalarına devam etmiş, sadece resmi tatil döneminde açık olmuştu. Bu halde bankalar 9 günlük tatilin dışında kalmaktadır ve 26 ile 27 Haziran tarihinde açık olması öngörülüyor.

İDARİ İZİN RESMİ TATİL Mİ?

İdari izin, Bakanlar Kurulu kararı sonucunda çalışma gününün tatil ilan edilmesi anlamına gelir. Bu tatil, kanunu tatil olmayıp isminden de anlaşılacağı üzere tamamen idari bir tatil demektir.