05 / 05 / 2024

İdris Güllüce Amasya Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü'nün açılışını yaptı!

İdris Güllüce Amasya Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü'nün açılışını yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Amasya İl Müdürlüğünün yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bakan Güllüce, "Tapu ve Kadastro müdürlüklerimiz ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binalarımızı elden geçireceğiz." dedi...




AK Parti'nin Amasya'daki belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılmak ve çeşitli açılışlarda bulunmak üzere kente gelen Güllüce, ilk olarak Amasya Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada şeref defterini imzalayan Güllüce, Belediye Başkanı Cafer Özdemir'den belediyenin çalışmaları ve projeler hakkında bilgi aldı.


Özdemir, Güllüce'ye, Amasya Genelgesi'nin yapıldığı tarihi konağın maketini hediye etti. Belediyenin ardından Minyatür Amasya Müzesi'ni ziyaret eden Bakan Güllüce, Yeşilırmak kıyısındaki yürüyüş yolunda gezdi, ırmak üzerindeki bir teknede çay içti.


Daha sonra, Tapu ve Kadastro Amasya İl Müdürlüğünün yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Güllüce, burada yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde Tapu ve Kadastro idarelerinin çok daha iyi noktaya geleceğini belirterek, "Binalar, çalışanın ve hizmet alanın birlikte huzur içerisinde, zamanı düşünerek, ağız tadında hizmet alacağı mekanlara dönüşüyor. Bu nedenle Tapu ve Kadastro müdürlüklerimiz ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü binalarımızı elden geçireceğiz" diye konuştu. 


Türkiye'nin tapu idaresi konusunda iddialı bir ülke olduğunu dile getiren Güllüce, "Kadastro konusunda da iyiyiz ama kadastroyu biraz daha iyi hale getiren canlı birer organizasyon var. Sanıyorum 2-3 yıl içerisinde bu canlı organizasyonu, belediye ve tapuyla entegre eden sisteme döneriz. Öyle bir çalışmayı düşünüyorum. O da tapunun standartlarına ve dünya ölçeğine gelebilmesi, belediyelerle entegre olması, belediyede yapılan bir değişikliğin anında tapu ve kadastroda olabilmesi organizasyonuyla ilgili. Şu anda sayısal olmayan eski halde belli bir miktar kadastro eksiğimiz var. Zaman içerisinde bunu projelendirip yapacağız" ifadelerini kullandı. 


Amasya'nın değerlerine sadık kalarak geliştiğini vurgulayan Güllüce, şunları kaydetti:


"Bu, Türkiye'nin çok önemli bir sorunu. Dünya, milletimizi kendisi kalmaması için çabalayan organizasyonlar içerisinde. Bu sadece şehirlerimizde değil, beyinlerimizde de böyle. Kendisi olmaktan başka bir şey olmakla ilgili. Bu millet üzerinde asırlardır projeler yapılıyor. Oysa biz diyoruz ki 'biz kendimiz kalacağız, biz gelişeceğiz, büyüyeceğiz ama kendimiz kalacağız.' Mevlana'nın 'bir ayağımız sabit kalır diğeriyle dünyayı dolaşırız' şeklinde meşhur metaforu var. Biz, hikmetin malımız olduğuna inanırız, dünyada nerede varsa alırız ama o ayağımız sabit kalır. O ayağımız da bu milletin değerleri, kültürü, tarihi ve kutsallarıdır. Orada hep kalacağız. Bunu şehircilik anlayışımıza uyguladığımız kadar hayatımızın her aşamasına da uygulamak zorundayız." 


"Allah bu milleti öyle bir yüceltsin, bu toprakları öyle bir güçlendirsin ki dünyada bizden beklentisi olan bütün mazlumlara el uzatabilelim" diyen Güllüce, "Biz, 76 milyon birbirimize öyle bir sarılacağız ki kemiklerimiz çatırdasın. Hangi etnik kökenden, hangi inanç yapısından, hangi mezhepten olmamızın hiçbir önemi yok. Hep birlikte bu toprakların çocuğuyuz. Birbirimize öyle sarılacağız ki dünyada bizi sevmeyenlere o çatırtılarımız korku verecek, bizi sevenlere de umut verecek. Birbirimize öyle sarılacağız ki inşa etmekte olduğumuz bu büyük Türkiye'ye devam etmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.


- "Sizin bu organizasyonlarınız bize sökmez"


Türkiye'nin nüfus ve coğrafi büyüklüğü bakımından dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olduğuna dikkati çeken Güllüce, "Şimdi bir hedefimiz daha var; dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmak. İnşallah 2023'te dünyanın en büyük 10'uncu ekonomisi olacağız. Olmayalım diye birileri hesaplar yapıyor. Dünyanın başka ülkelerinde hesaplar yapılıyor. Bizi 12 Eylül öncesi birbirimize nasıl düşürdülerse yine bazı tuhaf şeyler oluşuyor ama biz onlara, 'Patlasanız da çatlasanız da biz bu ülkeyi geliştireceğiz, yücelteceğiz, kalkındıracağız. Biz birlik olacağız, beraber olacağız. Sizin bu organizasyonlarınız bize sökmez" diyeceğiz" diye konuştu.


Açılış töreninde, Amasya Valisi Halil İbrahim Çomaktekin, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, AK Parti Amasya Milletvekilleri Avni Erdemir ve Naci Bostancı ile Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de konuşma yaptı. Bakan Güllüce ve beraberindekiler, Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğünün yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Binayı gezen Güllüce, personelle sohbet ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 



AA


Geri Dön