Kentsel Dönüşüm

İdris Güllüce'ye sunulan Fikirtepe son durum raporu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve bakanlık müsteşarlarının gündemine sunulan Fikirtepe kentsel dönüşüm raporunu Emlakkulisi.com açıklıyor... Fikirtepe'de hangi firma ne durumda? 18 sorunlu adada yaşanan sıkıntılar neler?.. İşte detaylar...

Mist İnşaat'ın 23 No'lu Ada tespitine itirazını okumak için tıklayın!


26 No'lu Ada: Bu adada Anka Yapı ve Şua İnşaat'ın imzaları bulunmaktadır. Şua İnşaat imza oranı yüksek olduğundan 2 firma birbirleri ile görüşüyorlar. Muhtemelen sorunlarını kendi aralarında çözecekler. 


27 No'lu Ada: Anka Yapı, bu adada yüzde 95'lerde olup müracaatlarda bulunmuştur fakat bu ada içerisinde 2 parselde Selimoğlu İnşaat'ın imzası, tapuda şerhi vardır.


28 No'lu Ada: Babacan Yapı'nın girmiş olduğu bir ada. Bu adada Albina firmasına ait yüzde 55 imza vardı. Babacan Yapı tamamını aldı, sorunu giderdi, imzaları yüzde 57'ye çıktı. Diğer imzalar için Babacan Yapı'ya defalarca 13 temsilci noter kanalıyla ihtar çekildi. Bir yıldır ada temsilcileriyle hiçbir görüşmeye yanaşmıyor ve adayı kilitlemiş durumda. 


39 No'lu Ada: SRP (Selimoğlu, Rochel, Pana) ortaklığı bu adada imzalarına başlayıp yüzde 28'lere geldiğinde diğer hak sahipleri Emiroğlu İnşaat adı altında bir firmayı getirerek son derece bozuk devir haklarının bulunduğu açıkça görülen bir sözleşme ile diğer hak sahiplerine imza attırmaya başladılar. 


47 No'lu Ada: Sevgili İnşaat, yüzde 95 imzasını bitirmiştir. Yüzde 5 Selimoğlu imza aldı. Adanın tamamı bitmiş gibi gözükse de Sevgili İnşaat diğer firma ile anlaşamadı ve ada halkına bu adadan çekileceğini, "Bana firma bulun gelin masraflarımı verin, ben yapmak istemiyorum" diyerek tüm ada halkını çok zor durumda bırakmıştır. 


48 No'lu Ada: Selimoğlu ve Vartaş firmaları bu adada imzalarına birlikte devam ettiler ve inşaatı da birlikte yapacakları konusunda anlaştılar. Bir sorun gözükmüyor. 


52 No'lu Ada: Güral İnşaat imzalarını yüzde 80'e çıkartarak Bakanlığa müracaatta bulunmuştur. Diğer imzalar devam etmekteyken Dumankaya firması bu adaya girerek diğer hak sahiplerinin aklını çelerek 3-5 kişiden imza alarak adayı kilitleme çabası içindedir.