Kim Kimdir?

İdris Küpeli Kimdir?

İdris Küpeli kimdir? İdris Küpelinin mesleği nedir İdris Küpeli nereden mezundur? İşte detaylar!Ş

AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ A.Ş.. Yönetim Kurulu Başkanı olan İdris Küpeli kimdir? İdris Küpeli daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte İdris Küpelinin biyografik bilgisi...

İDRİS KÜPELİ KİMDİR?

İdris Küpeli, AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ A.Ş.. Yönetim Kurulu Başkanı yani CEO görevini üstlenmektedir. Peki İdris Küpeli kimdir? İşte merak edilenler…

İdris Küpeli, eğitimini ABD Florida International University’de Finans ve İşletme çift anadal lisans eğitiminden sonra da ABD Miami University’de aynı bölümler üzerine yüksek lisans programını (MBA) bitirdi. İş kariyerine DE Laurel Oak Financial Services şirketinde başladı. 2005-2009 yılları arasında ABD Morgan Stanley’de Direktör pozisyonunda çalıştı ve hemen sonrasında 2009-2012 yılları arasında ABD Miami’de bulunan NextEra Energy’de Proje Direktörü olarak kariyerine burada devam etti. 2012 yılında ülkesine, Türkiye’ye döndü ve Türkiye ve Azerbaycan'ın bugüne kadar başarı ile yürüttükleri enerji alanındaki en önemli projelerinden biri olarak bilinen TANAP, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nde, Proje Finansmanı ve Ticaret Direktörlüğü görevini 2014 yılına kadar da devam ettirdi. Buradan sonra ise SOCAR Türkiye’nin Yatırımlardan Sorumlu Grup Başkanlığı (CIO) görevini yürüttü.

İdris Küpeli, 2018 yılından itibaren de Aydem Enerji’de İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve Aydem Yenilenebilir Enerji’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yerine getirmektedir.

AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ’NİN GELİRİNİ ARTTIRDI!

Aydem Yenilenebilir Enerji, gelirinin geçtiğimiz yıl bir önceki seneye göre 3 kattan fazla artış ile 3 milyar 808 milyon liraya ulaştığını duyurdu. Şirketten yapılan yazılı açıklamada yapıldı. Açıklamaya göre, Aydem Yenilenebilir Enerji finansal yükselişini 2022'nin son çeyreğinde de devam ettirerek yılı artış ile sonlandırdı.

 

Şirketin 2022 yıl sonu konsolide finansal raporunda ise Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) belirtti. Bu bilgilere göre ise Aydem Yenilenebilir Enerji'in geliri geçtiğimiz yıl bir önceki yıla göre 3 kattan fazla artış ile 3 milyar 808 milyon lira elde etti. Aydem Yenilenebilir Enerji, FAVÖK'ünü de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 284 artış ile 3 milyar 472 milyon liraya yükseltmiş oldu.