Ekonomi

İETT'den öğrencilere ücretsiz akbil uygulaması! Metro, metrobüs vapur ve otobüslerde geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ücretsiz akbil duyurusu yaptı. Ücretsiz geçişler metro, metrobüs, vapur ve otobüslerde geçerli olacak. İETT'den yapılan son dakika açıklamasının detayları belli oldu! İşte ayrıntılar...Ekrem İmamoğlu'nun ise UKOME'de çıkan kararı veto yetkisi olmamasına rağmen henüz imzalamadı

Öğrenci akbillerine yüzde 40 zam tartışması İETT'de devam ederken çıkan son karar zam farkının İstanbul büyükşehir Belediyesi bütçesinden ödenmesi kararı çıkmıştı. Ekrem İmamoğlu'nun ise UKOME'de çıkan kararı veto yetkisi olmamasına rağmen henüz imzalamadı.

23 Mayıs tarihinde İBB Meclisi'nde öğrenci ulaşım kartlarına yapılan zammın İBB tarafından sübvanse edilmesi kabul edilmişti. Aylık yüzde 40 zamla 31 lira eklenerek 109 liraya çıkan aylık öğrenci abonman ücretinin yeniden 78 liraya düşürülmesi kararı alınmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 14 Nisan'da öğrenci akbil zamlarını yeniden görüşülmek üzere meclise iade etmişti.

TOPLU TAŞIMA 4-5 HAZİRANDA ÜCRETSİZ!

İstanbul'da bu hafta sonunda, Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ile Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Bitirme Sınavlarına girecek İstanbullular için toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak imkandan öğrenci, öğrenci velileri ve öğretim görevlileri yararlanabilecek.

5 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na (LGS) toplu taşımayla gitmek isteyenler için ulaşım ücretsiz olacak. Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları; öğrencilere, velilere ve sınav görevlilerine ücretsiz olarak hizmet verecek.

BELİRLİ SAATLERDE GEÇERLİ

4-5 Haziran Cumartesi ve pazar günleri yapılacak Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Bitirme Sınavlarına girecek öğrenciler de toplu ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanabilecek. Aileleri ve sınav görevlilerine de yine şehir içi toplu taşıma ücretsiz olacak.

Her iki sınav için geçerli olacak ücretsiz toplu ulaşımdan faydalanmak isteyenlerin sınav belgeleri veya görevli belgelerini göstermeleri yeterli olacak. Sınav başlangıcının 2 saat öncesinden başlayan ücretsiz ulaşım imkanı, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.

Bakanlık fitili ateşleyecek rakamı açıkladı! Dolar rövanşa hazırlanıyor

TMO'nun buğday alım fiyatına koyduğu sınır ortaya çıktı! Çiftçilerin alacağı para kaç lira olacak?

Mayıs ayındaki enflasyon farkı ortaya çıktı! Yüzde 160'ı aştı

Kurbanlık alacaklara yeni fiyat açıklandı: 70 lira olacak artış yüzde 130

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

Yumurta fiyatları arasındaki akıl almaz farklar şaşkınlık yarattı! Hükümet harekete geçti

Hükümetten çiftçilere destek ödemesi takvimi açıklandı! Banka hesaplarına yatırılacak

Piyasayı sallayan çeyrek altın fiyatı haberi! Bu veriler açıklandığında almadıysanız artık unutun