Ulaşım

İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' ödülünü aldı!

İGA İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen ödüllerinden biri olarak bilinen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinden sonra bu sene de “Yılın Havalimanı” ödülünün sahibi oldu. İşte detaylar...Sektörün gelişimine katkı sağlayan kişi, kurum ve şirketlere ödül veriliyor! Kanada'nın Montreal şehrinde düzenlenen ödül töreninin oylaması havacılık otoritelerinin görüşü alınarak gerçekleştirildi

Havacılık sektörünün 14 farklı kategorisinde ödül dağıtan Air Transport Awards’ta 2023 Yılın Havalimanı ödülünün sahibi İGA İstanbul Havalimanı'nın oldu.

Sektörün gelişimine katkı sağlayan kişi, kurum ve şirketlere ödül veriliyor!


Kanada'nın Montreal şehrinde düzenlenen ödül töreninin oylaması havacılık otoritelerinin görüşü alınarak gerçekleştirildi. 4 binin üzerinde okuyucu ve havacılık sektörünün önde gelen yöneticileri oylamaya katılarak görüş bildirdi.

Katılımcıların oylamaları sonucunda, İGA İstanbul Havalimanı aldığı ödül ile üst üste üçüncü kez en iyi havalimanı ödülünün sahibi olarak bu alanda bir ilke imza attı.  Bu ödülü daha önce Singapur Changi, Dubai, Lizbon ve Doha havalimanları kazanmıştı.

"Havacılık sektöründe oldukça başarılı bir seneyi geride bıraktık”


İGA İstanbul Havalimanı’nın 2023 Air Transport Awards ödüllerinde, “Yılın Havalimanı” ödülünü tekrar almasıyla ilgili açıklamada bulunan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, “İGA İstanbul Havalimanı olarak havacılık sektöründe karşılaştığımız tüm zorluklara rağmen çok başarılı bir sene geçirmeyi başardık. Üç sene üst üste Avrupa'nın en yoğun küresel aktarma merkezi olmayı sürdürürken, havalimanımız geçen yıl 64,5 milyon yolcuya hizmet vererek Avrupa’nın operasyonel olarak en dirençli havalimanları arasında öne çıktı. Türkiye'de yaşanan ve hepimizi derinden etkileyen deprem felaketi sebebiyle ödül töreninde bizzat yer alamadık ama Air Transport Awards tarafından 'Yılın Havalimanı' ödülünü almak, ülkemizin ve İGA İstanbul Havalimanı’nın deprem gibi büyük bir felaketten sonra da ne kadar dirençli olduğunu gösteriyor. Önceliğimiz, yolcularımıza tüm segmentasyonlar çerçevesinde sorunsuz ve keyifli bir seyahat deneyimi yaşatmak. Taahhüdümüz ise havalimanımızın çalışanlarına, paydaşlarına ve yolcularına ne kadar iyi hizmet verdiğinin bir göstergesi olarak operasyonel mükemmelliğimizi sürdürmek. Bunu emekleri ve çalışmalarıyla mümkün kılan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.