05 / 05 / 2024

İGK'da yetenekli öğrencilere bedava golf dersi veriliyor

İGK'da yetenekli öğrencilere bedava golf dersi veriliyor

İstanbul Golf Klübü'nde yetenekli ancak maddi durumu iyi olmayan devlet okulu öğrencilerine golf eğitimi veriliyor



115 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin en eski golf kulübü olma özelliğini taşıyan İstanbul Golf Kulübü aynı zamanda Avrupa'nın en eski dördüncü golf kulübü. 1895 yılında Okmeydanı'nda kurulan ve şu an Maslakla bulunan kulübün başkanlığını ünlü işadamı Mustafa Koç yürütüyor.
Anlatılanlara göre Atatürk, İstanbul'da bulunduğu zamanlarda sık sık İstanbul Golf Kulübü'nü ziyaret eder, İngiliz Konsolosu ve dostu P. Loren'i ziyaret amacıyla her fırsatta at üzerinde kulübe gelirdi. O zamanlarda kubbe şeklinde olan yeşil renkli çinkodan yapılmış kulüp binası önünde de çok sevdikleri şekerli kahvelerini içerlerdi. Mustafa Kemal'in bazı ziyaretlerinde kulübe ait golf sahasında vuruş denemeleri yaptığı da bilinmekte.
İstanbul Golf Kulübü, 1895 yılında Constantinople Golf Club adı altında, 12 çukurlu olarak Okmeydanı civarında kuruldu.
1911 yılında kulübün adı Bosphorus Golf Club olarak değiştirildi ve Bebek civarındaki 9 çukurlu bu yeni kulüp, 1920 yılına kadar yaşadı.
Aynı yıl Maslak'ta 9 çukurlu olarak açılan ye kulüp, giderek 18 çukura genişletildi. Bugür çukurlu bir saha olan İstanbul Golf Kulübü, sayısını sabit tutmak adına şu an yeni üye kabul etmiyor.
Halen 720 üyesi bulunan İGK'nın üye profilinin yüzde 30'unu kadınlar, yüzde 70'in erkekler oluşturuyor. Kulüpte ayrıca yüzde 2 oranında da yabancı üye var.
Ayrıca yetenekli ancak maddi durumu iyi olmayan devlet okulu öğrencilerine de golf eğitimi veriliyor.
Ümran Avcı/Habertürk

Geri Dön