18 / 05 / 2024

IGMGnin Van'daki deprem konutları teslim ediliyor!

IGMGnin Van'daki deprem konutları teslim ediliyor!

Merkezi Almanyanın Köln kentinde bulunan İslam Toplumu Milli Görüşe ait (IGMG) Sosyal Yardım Derneği Hasene tarafından yaptırılan Vanın Erciş ilçesindeki prefabrik konutların 20 Aralıkta teslim edileceği bildirildi



IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün yaptığı yazılı açıklamada, konutların ve mescidin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağın katılımıyla düzenlenecek törenle depremzedelere teslim edileceğini açıkladı.

Kemal Ergün IGMG olarak Vanın Erciş ilçesindeki, Dalan caddesi üzerinde yaptırılan prefabrik konutların ve mescidin, Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ve IGMG Sosyal Yardım Derneği Başkanı Zeki Toprak ile çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenecek törenle depremzedelere teslim edeceklerini belirtti.

Her biri 40 metrekare olan, gerekli bütün ayrıntıların düşünüldüğü konutların depremzedelere devredileceğini ifade eden Ergün, prefabrik konutların bulunduğu mahalleye "Hasene" adının verileceğini kaydetti.

IGMGnin Sosyal Yardım Derneği Hasenenin, daha önce depremzede ailelere gıda yardımı yaptığını hatırlatan Ergün, "Prefabrik konutları teslim edeceğimiz gün de yine, depremden mağdur olan ailelere adaklık kurbanların etleri dağıtılacaktır. Bununla birlikte tekrar temel besin maddeleri içeren kolilerle gıda yardımı dağıtımında bulunulacak. Yoğun katılımın beklendiği programda ayrıca, depremde vefat eden kardeşlerimiz için Kuran-ı Kerim okunacak ve dua edilecek, ayrıca programa katılanlara ikramda bulunulacak. Bu vesileyle bizler de maddi, manevi destekte bulunan bütün kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Allah yardımlarını ve dualarını kabul buyursun" ifadesini kullandı.

AA


Geri Dön