27 / 04 / 2024

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

Elektrik zammı fabrikaların üretim maliyetini yükseltti. Başta temel gıda ürünleri olan şeker, un, ekmek, makarna, yağ olmak üzere beyaz eşyadan ayakkabıya, tekstilden temizlik malzemelerine kadar iğneden ipliğe hemen her ürüne zam yağacak. İşte zam gelmesi beklenen ürünler...



Ticarethane ve sanayi sektörünün kullandığı elektriğe 1 Ekim tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere yüzde 20 zam oranında yapıldı. Konut elektriğine ise şu an için zam gelmedi. Fakat sanayiye gelen zam insanların yediği, içtiği, günlük yaşamında kullandığı A’dan Z’ye tüm ürünlerin fiyatına yeni zam olarak yansıyacak.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; un, ekmek, makarna, şeker, yağ, süt başta olmak üzere tekstile, ayakkabıdan, beyaz eşyadan ilaca kadar binlerce ürüne zam göründü. Ticarethane ve sanayi elektriğine gelen dev zam ilk olarak elektriğin yoğun kullanıldığı sektörlerin girdi maliyetini yükseltecek. Bu alanların içinde demir-çelik, çimento, kimya, gıda, tekstil başı çekiyor. Bu sektörler maliyet artışını direkt olarak ürünlerine yansıtacakları için piyasada adeta yeni bir zam yağmuru yağacak. İşte sanayi elektriğine yapılan artış nedeniyle fiyatlarında zam beklenen ürünler:

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

MAMALAR DAHİL

Üretiminde yoğun elektriğin kullanıldığı un, bulgur, ekmek, makarna ve şeker fiyatları zamlardan en fazla etkilenecek ürünler olacak. Un ve şekerin kullanıldığı tüm ürünlere resmen zam yağacak. Bunun yanı sıra; sıvı yağlar, katı yağlar, süt, yoğurt, yumurta başta olmak üzere alkollü ve alkolsüz içecekler, fermente ürünler, hazır gıdalar, bebek mamaları dahil bin bir çeşit gıdada yeni artışlar kaçınılmaz olacak.

SABUN, DETERJAN… 

Elektriğin yoğun bir şekilde kullanıldığı kimya sektöründen de yine zam yağmuru bekleniyor. Bu kapsamda; sabun, deterjan ve temizlik malzemeleri başta olmak üzere boyalar, tıbbi ve tarımsal ilaçlar, gübre, sentetik elyaf, her türlü plastik eşya ve ambalajı, kozmetik, deri ve tekstil ham maddeleri ve kibrit dahil her çeşit ürünün fiyatı artacak.

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...

İNŞAAT MALİYETLERİ İLE KONUT DA ZAMLANACAK

Demir çelik elektriği yoğun kullandığı için otomotiv, çamaşır ve bulaşık makineleri, buzdolabı, fırın fiyatları da zamdan nasibini alacak. İnşaat demiri, çimento, seramik, cam ve cam ürünleri, kapı, pencere ve boya gibi inşaat malzemelerinin fiyatları artacak. Konut zamlanacak. Sanayi haricinde ticarethane elektriği de arttığı için gıdadan giyime, beyaz eşyadan inşaat malzemelerine kadar bütün ürünlerin perakende satış fiyatları da zamlanacak.

HANGİ ÜRÜNLERDE ZAM BEKLENİYOR

Buna göre, zam gelmesi beklenen ürünler şu şekilde sıralandı:

Un, bulgur, ekmek, makarna, yağ, süt, yoğurt, ilaç, giyim, ayakkabı, deterjanlar temizlik malzemeleri, beyaz eşya, otomotiv ve konut.

Muvazzaf subay olmak isteyenlere müjde! Milli Savunma Bakanlığı alımları başlattı! Hemen başvurun!

90 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Ocak 2024 emekli maaşında yüzde 19.44, 31.92 ve 35.25’lik zam oranları ortaya çıktı! İşte emekli maaşında yeni rakamlar!

Geri Dön