28 / 04 / 2024

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İHH, İdlib'de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için  "Yaşam Evleri" projesi kapsamında 40 metrekarelik briket evler inşa edecek.



İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki iş savaş sebebiyle İdlib'e göç eden Suriyelileri daha iyi imkanlara kavuşturmak için   40 metrekarelik briket evler inşa edecek.

İHH tarafından yapılan açıklamaya göre, Suriye'deki savaş, vahim bir insani krize neden olurken, 6,6 milyon kişi ülke içinde yerinden edildi. Savaştan kurtulanlar çadırlarda veya metruk binalarda yaşamını devam ettirmeye çalışıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre çadır kentlerde yaşayan 1,5 milyon kişinin yüzde 80'ini kadınlar ve çocuklar meydana getiriyor. 2019'da savaş sebebiyle hareketlenen mülteci göçü sonrasında 10 binlerce insan İdlib'e göç etti. İHH İnsani Yardım Vakfı da gelen yeni göç dalgasıyla evsiz ve yurtsuz kalan mülteciler için bölgede yeni bir dönüşüme sebep olacak briket evler projesini başlattı. 

İHH, İdlib de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

"Mazluma Çatı Ol" sloganıyla başlatılan 20 bin briket ev hedefine hayırseverlerin yoğun ilgisiyle ulaşıldı ve toplamda 20 bin 676 briket ev bağışı alındı. Bu evlerin 14 bini 40 farklı bölgede yapıldı, 7 bin 264'ü de ailelere verildi. Bugüne kadar teslim edilen evler, 30 bin 287 kişiyi çadır ortamından çıkararak sırtlarını güvenle yaslayabilecekleri yeni bir yaşama taşıdı. 

Geriye kalan toplamda 6 bin 676 briket evin de en kısa sürede ailelere teslim edilmesi hedefleniyor.

İlk etapta 1000 Yaşam Evi inşa edilecek

10 yılı aşkın zamandır Suriye'deki krize kalıcı çözümler bulabilmek amacıyla çalışmalarına devam eden İHH, acil çözüm olarak kurduğu önceki briket evler projesini yenilemeye ve geliştirmeye başladı. Yeni projeyle içerisinde tuvaleti, mutfağı, avlusu, temiz su ve elektrik tesisatı, kanalizasyonu ve su deposu yer alan kapı ve pencereleri demirli, beton çatılı Yaşam Evleri yapılacak.

İHH, İdlib de Yaşam Evleri projesiyle briket ev inşa edecek!

40 metrekare büyüklüğe sahip 1 oda 1 salon olarak inşa edilecek yeni evlerin 10 metrekaresi ise bahçeye ayrılacak. 

"2 Oda 1 Umut" sloganıyla inşa edilecek yeni Yaşam Evleri, İdlib kırsallarına göç ederek kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşmüş mazlum ve mağdur insanların, mevsim ve çadırların olumsuz şartlarından kurtarılabilmeleri amacıyla ilk etapta 1000 adet inşa edilecek.

Çoğu yetim, engelli, yaşlı ve kadınlardan meydana gelen ihtiyaç sahipleri için yapılacak ve maliyeti 12 bin 500 lira olan Yaşam Evleri projesine destek vermek isteyen hayırseverler, "EV" yazıp 3072'ye kısa mesaj göndererek 5 lira, daha fazla bağış yapmak isteyenler de vakfın banka hesap numaralarına ya da online olarak "YAŞAM EVİ" koduyla katkı sağlayabilecek.

 

İdlib'e 26 briket ev inşa edilecek!


Geri Dön