06 / 05 / 2024

İHH, Pakistanda yetimhane ve cami yaptırdı!

İHH, Pakistanda yetimhane ve cami yaptırdı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfının (İHH) Pakistana yardımları devam ediyor. Vakıf, ülkenin kuzeybatısındaki Haripurda bir yetimhane ve geçen yıl sellerin vurduğu Muzaffergahta bir cami yaptırdı



Hayber Paktunva eyalet sınırları içinde bulunan Haripurda 210 yetim çocuğun eğitim göreceği ve barınacağı Emir Sultan ismini taşıyan yurt binasının açılışı, İstanbul ve Bursadan Pakistana gelen 30 kişilik İHH gönüllü grubunun katıldığı törenle yapıldı.

Açılış törenine, Hayber Paktunva eyaletinin Valisi Mesud Kavuser, Meclis Başkanı Muhammed Azam Han, Türkiyenin İslamabad Büyükelçisi Babür Hızlan, Pakistanda yaşayan Türk vatandaşları ve çok sayıda Pakistanlı davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Kavuser, yardımlarından dolayı Türk halkına ve yardımların ulaştırılmasına aracılık eden İHHye teşekkür etti. Türkiyenin son yıllarda gösterdiği gelişmeye dikkati çeken Kavusar, Türkiyenin kendileri için güzel bir örnek olduğunu belirtti.

İHHnin Bursa Temsilcisi Hüseyin Kaptan da felaketten kısa süre sonra Pakistana ulaştıklarını ve çalışmalara başladıklarını söyleyerek, vakfın bugüne kadar Sind, Pencap ve Hayber Paktunva eyaletlerinde gıda, ilaç, çadır, battaniye, kırtasiye, su arıtma sistemi, tekstil ve inşaat malzemesi dağıttığını söyledi.İHHnin Pakistan Temsilcisi Mehmet Kara, yardımlarını esirgemeyen vakıf gönüllülerine teşekkür ederek, Pakistan halkının yaralarını sarmak ve bu ülkeye kalıcı eserler bırakmak için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Kara, "İyi ve kötü günde birbirimizin yanında olduğumuz ve şu an zor bir dönemden geçen kardeş Pakistan halkına yardımlarımız devam edecek" dedi.

Yetimhanenin açılış kurdelesini kesen heyet daha sonra binayı gezerek yetkililerden bildi aldı. Tören, davetliler için verilen yemeğin ardından sona erdi.

SULTAN ABDÜLHAMİD HAN CAMİSİ

İHH grubu, geçen yılki sellerde sular altında kalan Muzaffergah ilinin Hamzavala kasabasını da ziyaret etti. Burada binlerce kişi tarafından Türk bayraklarıyla ve sevgi gösterileriyle karşılanan İHH gönüllüleri bu kasabada Sultan Abdülhamid Han adını taşıyan caminin açılışını yaptı.

Sel bölgelerinde incelemelerde bulunan İHHliler, sonra tüm masrafları İHH tarafından karşılanan 20 gencin düğün törenine katıldı. Toplu kıyılan nikah töreninde şahitlik yapan ve Türkiyeden getirdikleri hediyeleri genç çiftlere hediye eden İHHliler daha sonra sel mağduru ailelerle bir araya geldi.

Pakistanda geçen yıl meydana gelen sel felaketinden sonra bu ülkeye gelen ilk Türk yardım kuruluşları arasında yer alan İHH, sel bölgelerinde geçici ve kalıcı konut yaparak afetzedelere teslim etti. İHH, eğitim hizmeti, Afganistandaki savaşta hayatını kaybeden ve yaralananların ailelerine yardım, kamu binası tamiri ve cami inşaatı gibi birçok alanda Pakistanda faaliyet gösteriyor.
AA


Geri Dön