27 / 04 / 2024

Ihlamur Konağı Yaşlı Yaşam Merkezi hizmete açıldı!

Ihlamur Konağı Yaşlı Yaşam Merkezi hizmete açıldı!

Yenimahalle Belediyesi tarafından huzurevi anlayışına yeni bir boyut kazandırmak amacıyla inşa edilen Ihlamur Konağı Yaşlı Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar katıldı...



Yenimahalle Belediyesi tarafından huzurevi anlayışına yeni bir boyut kazandırmak amacıyla inşa edilen Ihlamur Konağı Yaşlı Yaşam Merkezi hizmete açıldı. 


Temeli 2010 tarihinde atılan tesisin açılışına. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanı sıra. Türkiye Büyük Millet Meclisi "(TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşini Kılıç. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik,  Ankara  Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici. 


Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer, Mamak Belediye Başkanı Mesul Akgiil. Gençlik ve Spor Eski Bakanı Suat Kılıç, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Ankara Giyim Sanayicileri Başkanı Canik Karakoç katıldı. Törende Ihlamur Konağı"nın yapımında büyük katkıları olan İbrahim ve Kardeşi Feruzet İmirzalıoğlu'nu temsilen Prof. Dr. Necat İmirzalıoğlu ve Ünlü Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu da törende hazır bulundu.


Yenimahalle Belediyesi tarafından planlanan merkezin Çayyolu Bölgesi'nin Yenimahalle İlçesi'nden ayrılması nedeniyle Çankaya sınırları içinde kaldığına dikkat çeken Yaşar, "Bu mekanı ilklerin tesisi olarak tasarladık, çok özendik. Huzurevlerinin yaşlılarımızın ölümünü beklediği bir yer değil, yaşama yeniden başladıkları, yaşama sevgi kattıkları yerler olmalı anlayışından hareket ettik. Bu fikirden yola çıkarak görmüş olduğunuz tesisin temelini 4 yıl önce atmıştık. Bugün, bizim verdiğimiz ismiyle İkinci Bahar Evi'ni hizmete açmanın gururunu yaşıyorum" diye konuştu. 


Yaşar, "Dünya Yaşlılar Derneği'nin büyük katkılarıyla beraber bu merkezi, burayı güzel bir şekilde işletecek, yaşlılarımıza o sevgiyi verecek, inşaatı sırasında ve sonrasında benim bin kere geldiğim bu tesisin bacasını tüttürecek, herkesin yaşamaktan mutlıı olduğu Ankara'ya Türkiye'ye örnek olacak bu tesisi yeni işletmecilerine kazandırdık" dedi. 


Kurdele kesiminin ardından yaşam merkezini gezen Yaşar, yaslılarla da sohbet imkanı buldu. Başkan Yaşar'ı çok sevdiklerini söyleyen yaşam merkezi sakinleri, onlara böyle güzel bir merkezde yaşama imkanı sağladığı için Yaşar'a teşekkür elti. Yaşar Türkiye'ye örnek teşkil edecek olan tesisin Ankara'ya hayırlı olmasını diledi. 



Anayurt 


Geri Dön