Ekonomi

Ihlamurun kilosu kaç TL? Ihlamur fiyatı ne kadar?

Ihlamur fiyatı havaların soğuması ile birlikte araştırılmaya başlandı. İşte ıhlamurun kilosunun ne kadar olduğuna dair detaylar!Kışın yakalanan gribe, soğuk algınlığına karşı ıhlamur tüketen kişiler, ıhlamurun kilosunun ne kadar olduğunu bilmek istiyor

Ihlamurun kilosu kaç TL? Ihlamur fiyatı ne kadar? şeklindeki sorular kış aylarının gelmesi ile sorgulanmaya başladı. Kışın yakalanan gribe, soğuk algınlığına karşı ıhlamur tüketen kişiler, ıhlamurun kilosunun ne kadar olduğunu bilmek istiyor.

İşte merak edilen ıhlamur fiyatları…

IHLAMURUN KİLOSU KAÇ TL?

Antalya'da kış ayının vazgeçilmezlerinden biri olan ıhlamurun kilosu, 600 lirayı geçen fiyatı ile vatandaşları şaşırtıyor. 1000 liradan satılan gram altın ile ıhlamur şu an eşdeğer. Ihlamurun fiyatını görenler, kilo yerine gramla ıhlamur almaya başladı.

Kışa girilmesi ile havalar soğumaya başladı. Hal böyle olunca vücut direncini artırıp, hastalıktan korunmak isteyenler, ıhlamur almak için aktarlara koşuyor. Soğuk kış akşamlarında ya da gün içinde sıcak bitki çayı içmek isteyenlerin öncelikli tercihi ıhlamur oluyor ancak ıhlamurun fiyatı da epey yükseldi. Kış aylarının en popüler içeceği ıhlamurun kilosu 600 lirayı aştı. 1000 liradan satılan gram altın ile yarışan fiyatı görenler, kilo yerine gramla ıhlamur alıyor. 20 gramlık paketler, 20 liradan satılmaktadır. Ihlamura alternatif olarak satılan ada çayı ile kekiğin 50 gramı 20 liraya, zencefilin 100 gramı 20 liraya, zerdeçalın 100 gramı 15 liradan alıcısını buluyor.

İşçilik ve paketleme maliyeti yüzünden ambalajlı ürünün kilogram fiyatının 1000 lirayı bulduğunu aktaran Orkun Yılmazörs, "Ihlamur genel olarak 20, 40 gramlık paket satılıyor. Pahalı bulanlar, 20 gramlık paketi alıyor ya da ada çayı, kekik tarzı bitki çayı içiyor. Bazıları zerdeçal, zencefil gibi köklerle karıştırıyor. İşçilik maliyeti de yüksek olduğu için ıhlamur eskisi kadar satılmıyor" şeklinde konuştu.

IHLAMURUN FAYDALARI NELERDİR?

Ihlamur un faydalarından bahsederken ilk olarak hastalıklardan koruma etkisinden bahsedebiliriz. Daha sonra göz yorgunluğu ve göz altı morluklarında da iyi gelmektedir. Saç ve cilt bakımı için kullanılabilir. Sinir sistemine iyi gelir. Vücuttaki fazla ödemi atar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda sindirim sistemine de iyi gelir. Ihlamur tüketenler kendini daha dinç hisseder.

Akaryakıt harcamalarınızdan korkmayın! Vakıfbank destek çıkıyor! Vakıfbank’tan dev kampanya!

Mutfak tüpü fiyatları güncellendi! Aygaz İpragaz Milangaz 12 kg tüp 15 Ekim 2022 fiyat listesi

Akbank müşterileri bu haberi bekliyordu! Anında hesaplara geçiyor! Bu fırsat kaçmaz! İşte detaylar!