30 / 04 / 2024

İhlas Gayrimenkul'ün sahtecilik davası devam ediyor!

İhlas Gayrimenkul'ün sahtecilik davası devam ediyor!

İhlas Holding'in adına sahte senet düzenlemek suçundan sahtecilik ve  dolandırıcılık suçu nedeni ile daha önce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca iddianame düzenlenmiş olup, nitelikli sahtecilik ve dolandırıcılık suçlaması ile Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası devam ediyor. 



İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 19 Ağustos 2019 tarihinde yapılan Birleşme Genel Kurul Gündemine ilişkin bazı kararların iptali için dava açılması hakkında açıklama yayınladı.

İhlas Gayrimenkul'ün 19 Ağustos 2019 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan 5, 6 ve 7 nolu kararların iptali için  mevcut sermayesine göre şirket sermayesinin on milyonda yirmibeşine ( yüzde 0,00025) tekabül eden 1.682 adet hisseye sahip Mahmut Gökhan Koparan tarafından Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019/913 esas sayılı dosyasında dava açıldı.

İptal davasını açan şahıs hakkında ana ortağı İhlas Holding A.Ş. adına sahte senet düzenlemek suçundan sahtecilik ve  dolandırıcılık suçu nedeni ile daha önce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca iddianame düzenlenmiş olup, nitelikli sahtecilik ve dolandırıcılık suçlaması ile Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası devam ediyor. 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. KAP açıklaması:
Şirketimizin 19.08.2019 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan 5, 6 ve 7 nolu kararların iptali için Şirketimizin mevcut sermayesine göre şirket sermayesinin on milyonda yirmibeşine ( yüzde 0,00025) tekabül eden 1.682 adet hisseye sahip Mahmut Gökhan Koparan tarafından Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019/913 esas sayılı dosyasında dava açılmıştır.

Söz konusu iptal davasını açan şahıs hakkında ana ortağımız İhlas Holding A.Ş. adına sahte senet düzenlemek suçundan sahtecilik ve  dolandırıcılık suçu nedeni ile daha önce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca iddianame düzenlenmiş olup, nitelikli sahtecilik ve dolandırıcılık suçlaması ile Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası devam etmektedir. Ayrıca konuya ilişkin diğer hukuki süreç ve davalar da devam etmektedir. Bu kapsamda Genel Kurul iptal davası açması tamamen hakkın kötüye kullanılması mahiyetinde, Şirketimize zarar vermek maksadı ile ve ana ortağımıza olan husumeti üzerine olup, Şirketimizin tüm yasal haklarını kullanacağını ve bu iptal davası sürecinde gerek şirketimiz adına gerekse yatırımcılarımız adına doğabilecek her türlü zararın tazmini için hukuki haklarını arayacağını kamuoyuna duyururuz.


Geri Dön