30 / 04 / 2024

İhlas Holding'ten Cahit Paksoy açıklaması!

İhlas Holding'ten Cahit Paksoy açıklaması!

İhlas Holding,FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Cahit Paksoy'la ilgili açıklama yaptı.İşte İhlas Holding'in Cahit Paksoy açıklaması..



İhlas Holding, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) soruşturması kapsamında 51 şirkete düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kişiler arasında bulunan Cahit Paksoy'la ilgili açıklama yaptı.


İşte İhlas Holding'in KAP açıklaması

Bugün bir kısım medyada, Sn. Cahit Paksoy'un gözaltına alındığı haberleri verilir iken, şirketimizin ismi de yersiz olarak haberlerde yer almıştır. Sn. Cahit Paksoy, şirketimiz ile ilgili bir nedenden dolayı gözaltına alınmış değildir. Kaldı ki, Sn. Cahit Paksoy Şirketimizde 18.04.2016 tarihinde çalışmaya başlamıştır ve haberdeki iddiada bu dönemi kapsamamaktadır.  Kendisinin avukatından şifahen aldığımız beyana göre, 2013 yılında, 5 aylık bir süre, gözaltı işlemi yapılan şirkette yönetici olarak bulunmasından dolayı, bilgisine müracaat için davet edilmiştir. Bunun dışında bir durum söz konusu değildir.

     

Şirketimizin, FETÖ terör örgütüne karşı duruşu, bütün kamuoyunun malumudur. Şirketimiz ve faaliyetleri ile hiç bir ilgisi bulunmayan şirket ve bir çalışanımızın eski dönemdeki kısa bir dönem yöneticilik yapmış olmasının, şirketimiz ismi altında haberleştirilmesi de tümü ile gerçek dışıdır. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.


Cahit Paksoy kimdir?



İhlas Holding CEO ve İcra Kurulu Başkanı Cahit Paksoy oldu!



Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye (A-101) düzenlenen operasyonda, 97 kişi gözaltına alındı.


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada dün gözaltına alınan 84 kişinin emniyetteki işlemleri sürerken, hakkında gözaltı kararı bulunan 13 kişi daha yakalandı.


Gözaltına alınanlar arasında bir dönem Akfa Holding'de görev yaptığı öğrenilen İhlas Holding Üst Yöneticisi Cahit Paksoy'un da bulunduğu bildirildi.


Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 7'si yurt dışındaki 23 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 120 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı.


Başsavcılığın talimatıyla Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'ın da arasında bulunduğu 84 kişi gözaltına alınırken, Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile A-101 marketler zincirinde arama, el koyma işlemi başlatılmıştı.


İhlas Holding'ten açıklama

İhlas Holding AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, Cahit Paksoy'un şirketle ilgili bir nedenden dolayı gözaltına alınmadığı ifade edilerek, "Cahit Paksoy şirketimizde 18.04.2016 tarihinde çalışmaya başlamıştır ve haberdeki iddia da bu dönemi kapsamamaktadır." denildi.


AA


Geri Dön