Ekonomi

İhracatı kayda bağlı ürünler listesinde değişiklik

Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre birçok ürün ihracı kayda bağlı mallar listesine eklendi.Açıklamaya göre Feldispat, ihracı kayda bağlı ürünler listesine dahil edildi

İhracı kayda bağlı mallar listesi güncellendi.

Açıklamaya göre Feldispat, ihracı kayda bağlı ürünler listesine dahil edildi.

Ticaret Bakanlığınca hazırlanan “İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, cam, seramik, kaynak elektrotları ve boya sanayisinde kullanılan önemli endüstriyel ham maddelerden feldispat “ihracı kayda bağlı mallar listesine” eklendi.

Çin ekonomisi alarm veriyor: Toparlanma zor olacak

Çin ekonomisinde zayıflama işaretleri arttı. İhracat düştü, enflasyon yavaşladı ve yeni banka kredilerinin miktarı azaldı. Tüm bunlar, yetkililerin bu yılki küresel trendi alt üst ederek parasal ve mali gevşeme uygulamasına rağmen gerçekleşti.

Bu ay beklenmedik şekilde zayıfladığı görülen Çin’de politika yapıcılar ekonomiyi ısıtmak için teşviklerini artırmaya başladı. Öte yandan ekonominin alarm vermesinin ardından Çin’in corona virüsü önlemlerini gevşetmesi de dikkat çekti.

EKONOMİK GÖSTERGELER ZAYIF SEYREDİYOR

Çin’de ekonomik aktivitenin beşte birini oluşturan dev emlak piyasasının krize girmesi de hem ev alıcılarını hem de bankaları yeniden işlem yapmaya isteksiz kıldı.

Selçuk Geçer'den çok konuşulacak dolar uyarısı!

İslam Memiş'in 'perşembe' ısrarındaki gram altın gerçeği!

Kredi ve kart borcu olanlar bu habere dikkat! Borçlarınızı yapılandırdığınızda...