29 / 04 / 2024

İhracatta tarihi rekor! Almanya’ya bir ayda 1.5 milyar dolarlık ürün sattık!

İhracatta tarihi rekor! Almanya’ya bir ayda 1.5 milyar dolarlık ürün sattık!

Türkiye 1 milyar 599 milyon dolarlık satışla Almanya'ya tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatını gerçekleştirdi. Ülkeye mayıs ayında en fazla dış satımı 426 milyon 440 bin dolarla otomotiv endüstrisi yaptı.



Türkiye, ana pazarlarına gerçekleştirdiği ticarette rekabetini güçlü şekilde devam ettiriyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi rakamlarına göre, Türkiye, 1 milyar 599 milyon dolarla Almanya'ya tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatını yaptı.

Almanya'ya ihracatımız mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 oranında artıiş sağlarken, Almanya'nın toplam ihracat içerisindeki payı ise yüzde 7,4 olarak gerçekleşti.

Bu rakamlarla birlikte Almanya, Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ülke olma özelliğini korumuş oldu. Almanya'dan sonra en fazla ihracatı, 1 milyar 108 milyon dolarla ABD’ye yaparken, 977 milyon 729 bin dolarla Birleşik Krallık üçüncü sırada yer aldı. Daha sonra 896 milyon 942 bin dolarla İtalya, 877 milyon 144 bin dolarla İspanya bu ülkeleri takip etti.

İhracatta tarihi rekor! Almanya’ya bir ayda 1.5 milyar dolarlık ürün sattık!

İHRACAT ARTIŞINDA RUSYA BAŞI ÇEKTİ

Türkiye, değer bazında en fazla ihracat artışını Rusya Federasyonu ile olan ticaretinde kaydetti. Rusya Federasyonu'na ihracatımız, 374 milyon 449 bin dolar artış gösterdi.

İhracat artışında Rusya Federasyonu'nu Almanya (239 milyon 420 bin dolar), Fransa (177 milyon 109 bin dolar), Birleşik Arap Emirlikleri (168 milyon 387 bin dolar) ve Suudi Arabistan (163 milyon 578 bin dolar) takip etti. Sektörel olarak Almanya'ya ihracatta sanayi sektörü etkin rol oynarken, bu ülkeye en fazla dış satım yapan ilk 8 sektör sanayi arasında yer aldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön