27 / 04 / 2024

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...



Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kavgalar son sürat devam ederken, son günlerin de en çok tartışılan konular arasında başı çekiyor. Evden çıkma konusunda sık sık anlaşmazlığa düşen kiracılar ve ev sahipleri de bu konu ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Sosyal medya hesabı üzerinden ev sahibi ve kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken ve hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından yakından takip edilen Avukat Esat Özel, resmi X hesabı https://twitter.com/turk_avukat üzerinden yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti.


Avukat Esat Özel'in paylaşımı şu şekilde:

- İhtiyaç nedeni ile ilgili tahliye davalarında istinaf kesinlik sınırı, davanın açıldığı tarihteki yıllık kira bedeline göre belirlenir; dava tarihindeki yıllık kira bedelinin karar tarihindeki sınırın altında olması hâlinde karar, miktar yönünden kesindir.

-İstanbul BAM. 55. HD., 2023/4042 E., 2023/122 K.

 

Avukat Esat Özel'in paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde...

 

 

Akaryakıtta bu sefer işler değişti: Karta yüzde 3,3'lük komisyon zammı, nakite indirim geliyor!

Elektrikte zam beklentisi yüzde 60! Bireysel sübvansiyon dönemi de geliyor! 

Altında rüzgar tersine döndü! Yükseliyor! Ons altın tekrar 2 bin doların üzerinde! 16 Şubat 2024 altın fiyatları


Geri Dön