06 / 05 / 2024

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyen ev sahipleri dikkat!

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyen ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son günlerde sık sık gündeme gelirken, Avukat Esat Özel'den de İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyenler için bir paylaşım geldi. İşte Esat Özel'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...



Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan tartışmalar son günlerin en çok konuşulan konuları arasında başı çekerken, hem ev sahipleri hem de kiracılar tahliye ve kira artışları ile ilgili olarak yaşadıkları mağduriyetleri de sosyal medya hesapları üzerinden sık sık dile getiriyor.

Yüzde 25 kira artışı sınırı ev sahiplerinin elini kolunu bağlarken, pek çok ev sahibi de ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açıyor.

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konular ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Esat Özel resmi X hesabı https://twitter.com/turk_avukat üzerinden ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak isteyenler için bir paylaşım yaptı.

Avukat Esat Özel'in paylaşımı şu şekilde:

İhtiyaç nedeniyle kiralananın tahliyesi istemiyle açılan tahliye davalarında mutlaka dava açma süresi içinde arabuluculuğa gidilmesi zorunluluğu bulunmayıp,  dava açma süresinden önce de arabuculuğa gidilebilir. 

-İstanbul BAM., 55. Hukuk Dairesi, 2024/1098 Ε., 2024/847 Κ.

Bu nedenle dava açma süresinden önce arabulucuya gidildiği gerekçesiyle verilen usûlden red kararı usul ve yasaya aykırıdır.

Avukat Esat Özel'in paylaşımına şu yorumlar geldi;

Tarım Kredi Market 20 Nisan 2024 yeni aktüel kataloğu! Peynir, zeytin, kıyma, mercimek ve salçada dev indirim!

Tatil için yazlık kiralamayı düşünenler dikkat! İşte bölge bölge yazlık kiraları!

Yapı Kredi emekli promosyonunda son dakika müjdesi! Nisan 2024 yeni emekli paketiyle tam 18 bin TL yatırılıyor!


Geri Dön