Emlak Terimleri

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası ihtarname örneği!

Taşınmaz mal sahipleri gerekli bazı nedenlerle kiracının tahliyesi için öncelikle ihtarname gönderebiliyor.Peki,ihtiyaç nedeniyle tahliye davası ihtarname örneği nasıl yazılır?İşte,ihtiyaç nedeniyle tahliye davası ihtarname örneği!

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası ihtarname örneği!

Gayrimenkul sahipleri Borçlar Kanununda yer alan maddelere göre ihtiyaç durumunda taşınmaz mal sahibi kiracıyı evden çıkarabiliyor.


Kiraya konu olan kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi nedeniyle kullanma zorunluluğu bulunması halinde kiracıdan evi boşaltmasını isteyebiliyor.


Bir başka neden olan kiralan gayrimenkulün yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise tahliyesi istenebiliyor.


Belirli sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih döneminde öngörülen sürelere uyularak ,belirlenen tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebiliyor ve evin tahliyesini isteyebiliyor.


Kiracının ev tahliyesi şartlarını sağladığında ise taşınmaz mal sahibi kiracıya tahliye davası açabiliyor.Taşınmaz mal sahibinin talebi doğrultusunda kiracıya icra takibi uygulması yapılabilyor.Bu takip,alacaklı kiracıdan iki şeyi talep edebilliyor. Ödenmeyen kira bedellerinin ödenmesi ve kiracının taşınmazı tahliyesini isteyebiliyor. 


İhtiyaç nedeniyle tahliye davası ihtarname örneği!


....... MAHKEMESİNE

                                                                                               ANKARA

 

 

DAVACI                 :.......         

 

VEKİLİ                 :.......

             

DAVALI                 :.......

 

KONU                   : İhtiyaç Nedeniyle Tahliye

 

DAVA DEĞERİ            : Bir yıllık Kira Bedeli .......

 

AÇIKLAMALAR   :1-Davalı, müvekkilimize ait ....... adresindeki apartman dairesinde, kiracı olarak ....... başlangıç tarihli yazılı kira sözleşmesi ile aylık ....... kira bedeli ödeyerek oturmaktadır.

 

2-Müvekkilimizin oğlu nişanlı olup, belediyeden gün alınmış ve kısa zaman içinde nikahı yapılacaktır. Müvekkilimiz oğlunu davalının halen kiracı olarak oturduğu bu daireye yerleştirecektir.

 

3-Bu özel durum, 6570 Sayılı Yasanın 7/b  Maddesi gereğince kiracıya tarafımızdan  ....... Noterliğinin ....... tarihli ve  ....... yevmiye nolu ihtarnamesi ile bildirilmişti. Ancak davalı bu ihtara ve uyarılara rağmen halen kiralananı tahliye etmemiştir.

 

4-Kiracının kiralanandan tahliyesine karar verilmesini istiyoruz.

 

YASAL NEDENLER: 6570 Sayılı Yasa Ve İlgili Mevzuat

 

KANITLAR             : Kira Sözleşmesi,Evlilik dairesinden alınan nikah günü belgesi, İhtarname, Tanık Beyanları

 

İSTEM SONUCU    : Arz edilen nedenlerle ihtiyaç   nedeniyle davalının kiralanandan tahliyesine , yargılama giderlerinin davalıya yükletilmesine, 1136 Sayılı Avukatlık Kanununun 4667 Sayılı Kanunla değişik 164/son fıkrası uyarınca karşı taraf vekalet ücretinin Avukat olarak adımıza hükmedilmesine karar verilmesini talep ederiz.

 

 

                                                                                                                   DAVACI VEKİLİ

                                                                                                                                .......



Kentsel dönüşüm kredisi 2015!


Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com