Ekonomi

İhtiyaç sahibi ailelere devletten ek gelir desteği! 700 TL’ye kadar ödeme yapılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve dar gelirli aileler için sunduğu çeşitli sosyal destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 1 yıl boyunca her ay dar gelirli hanelere 700 TL’ye kadar yardım yapılıyor.Dar gelirli vatandaşlar bu yardımlardan nasıl yararlanabileceğini arama motorlarına soruyor

Vatandaşların yaşadığı maddi zorlukları azaltmak ve destek olmak amacıyla sunulan destek ödemeleri hesaplara yatırılmaya devam ederken, konuyla ilgili araştırmalar da devam ediyor. Dar gelirli vatandaşlar bu yardımlardan nasıl yararlanabileceğini arama motorlarına soruyor. İşte detaylar…

Bakanlık’tan dar gelirli hanelere destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu destek ödemeleri ile ilgili şartlar ve başvuru detayları merak konusu oldu. Doğum, bakım, gıda, annelere destek ödemeleri başta olmak üzere pek çok yardım paketi bulunurken, son olarak yeni sosyal destek paketi açıklandı. Vatandaşların ekonomik olarak yaşadığı zorlukları azaltmak ve onlara destek olmak için sunulan bu yardım ödemelerinden faydalanmak için bazı şartlar bulunmaktadır.

Destek ödemesi miktarları ne kadar?

Bakanlığın sunduğu bu destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar devam ederken, dar gelirli hanelere 12 ay boyunca 500 TL, 600 TL ve 700 TL destek ödemesi yapılıyor. Her ay boyunca hesaplara yatırılan bu destek ödemelerinden faydalanmak için vatandaşların bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Peki, destek ödemesi şartları nelerdir?

Destek ödemesinden nasıl yararlanırım?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli haneler için sağladığı bu destek ödemesinden yararlanmak için vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve aylık gelirlerinin de 1.833 TL’nin altında olması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşların herhangi bir yardım ödemesinden faydalanmaması da aranan şartlar arasındadır. Şartlar arasında vatandaşların herhangi bir sabıka kaydının olmaması ve 18 yaşından küçük olmaması gerekmektedir.

Belirtilen bu şartları sağlayan vatandaşların ikamet ettiği yerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecekleri de belirtildi. Vatandaşların yaptıkları bu başvurunun olumlu sonuçlanmasıyla birlikte kendilerine SMS ile bilgilendirme mesajı atılacağı da belirtildi. Şartları sağlayan vatandaşların başvurularının sonuçlanmasıyla 12 ay boyunca her ay destek ödemesi hesaplarına yatırılacaktır.

Her ay faturasını düzenli ödeyenlere destek! PTT şubelerinden bu yardımı alabilirsiniz!

Devlet anne olanlara destek olarak 3.700 TL para verecek! İşte o destek şartları!

3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak! Yalnızca bir kez verilecek! Sakın kaçırmayın!