Kent Haberleri

İhtiyaç sahibi herkese her ay 1250 TL destek verilecek! Aile Destek Paketi hesaplara ne zaman yatacak?

Aile destek paketi ödemeleri 850 ile 1250 lira arasında farklılık gösteriyor. Aralık aile destek ödemelerinin yapılacağı tarih ve başvuru ekranı araştırılan konular arasında bulunuyor. Peki aile destek başvurusu nasıl yapılır, destek ödemeleri ne zaman yatacak?Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aile destek paketi uygulaması devreye alınmıştı

Aralık ayı aile destek ödemeleri ile ilgili tarihler merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aile destek paketi uygulaması devreye alınmıştı. Aralık ayının ortasına yaklaşırken aralık aile desteğinden yararlananlar ödemelerin ne zaman yapılacağını takip ediyor. 

Aile destek paketi ödemeleri 850 ile 1250 lira arasında farklılık gösteriyor. Aralık aile destek ödemelerinin yapılacağı tarih ve başvuru ekranı araştırılan konular arasında bulunuyor. Peki aile destek paket, başvurusu nasıl yapılır, destek ödemeleri ne zaman yatacak?

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Bir sene süreyle ödenen Aile Destek Paketi başvuruları; e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılıyor. 

AİLE DESTEK ÖDEMESİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen herkes destekten yaralanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.

Aile Destek Programına başvuran kişinin:

Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım miktarı farklılık göstermektedir. Böylece hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı olan vatandaşlar: 1.250 TL 

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olan vatandaşlar 1.100 TL 

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olan vatandaşlar 950 TL 

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olan vatandaşlar 850 TL 

ARALIK 2022 AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Aralık ayı için Aile Destek Paketi ödemelerinin tarihlerine ilişkin  resmi açıklama yapılmadı. Fakat geçtiğimiz ay, ödemeler 8 Kasım'da hesaplara yatmıştı. Bu nedenle Aile Destek Paketi ödemelerinin Aralık ayının ilk iki haftasında hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor. Aralık ayı Aile Destek Paketi ödemelerinin yapılacağı tarih açıklandığında haberimiz güncellenecektir.

Aralık ayı çocuk destek parası hesaplara yattı mı? 2022 çocuk desteği kimlere verilecek? İşte detaylar...

EYT'de kritik yaş sürprizi! Yaş sınırı 48'e kadar düşecek mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!