Ekonomi

İhtiyaç sahiplerine 9,6 milyar liralık destek yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahiplerine Eylül ayında 9,6 milyar lira ödeme gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Aile Destek Programı başta olmak üzere elektrik tüketim desteği, engelli ve yaşlığı aylığı, genel sağlık sigortası prim ödemeleri ve eğitim desteği gibi pek çok alanda ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadıklarını, kaynakların bütün toplum kesimlerinin faydasına olacak şekilde dağıtılmasını her dönemde öncelediklerini belirtti.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında eylülde 882,7 milyon TL, yaşlı ve engelli aylıkları için 2,1 milyar TL ödeme yaptıklarını kaydeden Yanık, engelli ve yaşlıların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız yaşayabilmeleri amacıyla eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanında olduklarını vurguladı.

Yanık, Evde Bakım Yardımı kapsamında 1,8 milyar TL'nin bakım ihtiyacı olan ağır engelliler ve ailelerine ödendiğini belirtti. İşte eylül de yapılan destekler ve tutarları...

SED İLE AİLELERE 340,5 MİLYONLUK DESTEK

Ekonomik sebeplerle çocukların ailelerinden uzaklaşmalarının, farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçerek onların kendi aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini önemsediklerini kaydeden Yanık, "Sosyal Ekonomik Destek (SED) ile ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu doğrultuda ailelerimize toplam 340,5 milyon TL destekte bulunduk" diye ifade etti.

Yanık, Türkiye'nin 81 il ve ilçelerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına ödenen "periyodik pay" adı altındaki kaynak miktarının eylülde 243,4 milyon TL olduğunu kaydetti.

VEFA PROJESİ İLE YAŞLILARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR!

Eylül ayı içeresinde 19,2 milyon TL'nin Vefa Projesi kapsamında engelli, yaşlı, ağır kronik hastalığı sebebiyle kendi öz bakımını yerine getiremeyenler ve 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları için ödendiğini vurgulayan Bakan Yanık, sağlık güvencesi olmayan ya da sağlık sigortası primleri Bakanlıkça karşılanan vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için, SGK'ye ödemeleri gereken 3,3 milyar TL tutarı Bakanlık olarak üstlendiklerini belirtti.

Yanık, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi hanelere 285,9 milyon TL'lik elektrik tüketim desteği verdiklerini, ihtiyaç sahibi ailelerdeki çocukların masrafları için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 231,2 milyon TL kaynak aktardıklarını bildirdi.

Bakan Yanık, eylül ayında gerçekleşen diğer yardımlara yönelik şunları kaydetti:

"Barınma yardımı kapsamında 8,5 milyon TL destek sağladık. Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımına destek sağladık. Aktardığımız 4,6 milyon TL aşevi yardımıyla da ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen yaşlı, engelli, hasta ve evinde yemek yapabilecek durumda olmayan vatandaşlarımızı sıcak yemekle buluşturduk.

Doğum yardımı kapsamında vatandaşlarımıza 33,2 milyon TL nakdi yardım yaptık. Ayrıca şehit yakınları ve gazilerin muhtelif ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için de 2,4 milyon TL destek verdik."

Sosyal yardımları tamamen ihtiyaç temeli gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Bakan Yanık, "Eylül ayı içinde bu desteklerimizin yanı sıra diğer sosyal yardımlarımızı eklediğimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık toplam 9,6 milyar TL tutarında destek verdik." ifadelerini kullandı.

Emeklilere geri ödemesiz 7 bin 500 TL verilecek! Akbank, Garanti, Yapı Kredi peş peşe açıkladı!

Tarım Kredi indirimli aktüel ürünlerini duyurdu, fiyatlar dip yaptı! Sakın kaçırmayın... İşte 25 Ekim 2022 fiyat listesi

19 bankanın kasım ayı emekli promosyon listesi peş peşe güncellendi! Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, ING...