Ekonomi

İhtiyaç ve konut kredisi alacaklar dikkat! Merkez Bankası’nın faiz kararı dengeleri değiştirecek!

Merkez Bankası’nın faiz kararı ile vatandaşlar tek yöne odaklandı. İhtiyaç, konut ve taşıt kredisi hakkında beklentiler artmaya başladı. İşte detaylar!

Merkez Bankası’nın (TCMB) faizleri 100 baz puan indirerek yüzde 13 seviyesine çekmesinden sonra vatandaşlar, Bankalar kredi faizlerini düşürdü mü? şeklinde sorular sormaya başladı.

İşte merak edilen detaylar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geçtiğimiz hafta 7 aydır yüzde 14’te takılı kalan politika faizini beklenmedik bir şekilde 100 baz puan indirerek yüzde 13 seviyesine çekmişti. Bu karardan sonra vatandaşlar ihtiyaç, taşıt ve konut kredi faizlerinin düşüp düşmediğini sorgulanmaya başlandı.

BloombergHT’ye konuşan sektör temsilcileri, özel bankaların ihtiyaç kredisinde 24 ay ve altı vadelerde aylık 20 ila 30 baz puan arası faiz düşürdüğünü, taşıt ve konut kredilerinde de henüz resmi bir düşüş olmadığını ancak ilerleyen günlerde özellikle konut kredisinde bu düşüşü beklediklerini belirttiler.

TALEPTE AZALMA YOK

Kredi talebinin son iki ve üç aydır yüksek olduğunun altını çizen sektör temsilcileri, kararın ardından talepte herhangi bir değişiklik olmadığını ancak faiz indiriminin de talebi ekstra yükseltmediğini söyledi. Diğer yandan, “1-2 hafta içinde daha çok bankanın indirime gitmesiyle talebin daha da artacağını söyleyebiliriz" değerlendirmeleri yaptılar.

Servis ücretleri 2022-2023 eğitim yılı ne kadar oldu? Servis ücretlerine ne kadar zam yapıldı?

Tuvalet kağıdı fiyatları uçuşa geçti! Tuvalet kağıtları ne kadar oldu? En ucuz tuvalet kağıdı kaç TL?

MediaMarkt’tan yaptığınız alışverişlerde 2.500 TL’ye varan indirim! İşte kaçırmayacak indirimler!