04 / 05 / 2024

İhya Yapı'dan yeni projeler yolda!

İhya Yapı'dan yeni projeler yolda!

Emlakkulisi.com olarak İhya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Polat'la bir röportaj gerçekleştirdik işte o röportaj...




Emlakkulisi.com olarak Kentev Çarşı projesini hayata geçiren İhya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Polat'la Kentev Çarşı projesini ve gelecek hedeflerini konuştuk, işte o röportaj...


1-Kentev Çarşı hakkında bilgi alabilir miyiz? Kaç konut var, daire tipleri nelerdir?

-Projemizde 110 konut, 5 bin metrekarelik bir çarşı alanı var. Kentev Çarşı'nın çarşı alanındaki dükkanları kurumsal firmalara kiralamayı planlıyoruz. Projede yer alan daire tiplerimiz ise 2+1, 3+1, 4+1, 3+2, 4+2, 3+2 dubleks, 4+2 dubleks.


2-Güncel fiyatlar nedir? Ödemeler nasıl oluyor?

-Güncel fiyatlarımız metrekare bazında 3 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Projede İş Bankası'yla anlaşmalı olarak kredi kullandırıyoruz. Müşterilerimiz, yüzde 0,39 faiz oranıyla 36 ay, 0,49 faiz oranıyla 60 ay, 0,59 faiz oranıyla 120 aya varan vade seçeneklerinden yararlanıyor. İsteyen müşterilerimize de firma bünyesinde 24 ay 0 faiz imkanı sağlıyoruz.



İhya Yapı dan yeni projeler yolda!




3-Teslimler ne zaman?

-Haziran 2019'da teslim etmeyi planlıyoruz. 


4-Proje tamamlandığında ne kadar kazandırır yatırımcısına?

-Biz proje tamamlandığında metrekare fiyatının 5 bin TL'ye kadar çıkmasını bekliyoruz. Çünkü projemizin olduğu cadde bir kaç sene sonra bankalar caddesi olmaya aday bir cadde, bu da projeye ciddi prim yaptıracak.


5-Kentev Çarşı'nın sosyal alanları arasında neler var?

-Açılır kapanabilir yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, Türk hamamı, kafeterya, sinema salonu mevcut.


İhya Yapı dan yeni projeler yolda!


6-Projenin KDV oranı nedir?

Projemiz bir dönüşüm projesi olduğu için KDV oranı yüzde 1.


7-Yeni bir proje, ne kadarı satıldı?

-Yüzde onunu sattık.


8-İhya Yapı olarak gelecek hedefleriniz neler?

-İhya Yapı olarak, bundan sonra kentsel dönüşüm projelerine odaklanmak istiyoruz, bir sonraki projemizde en az 250 konut üretmek istiyoruz.


9-Yeni bir proje var mı?

-Kentev Çarşı dışında  Ankara  Caddesi üzerinde bir karma proje hayata geçireceğiz, projede iş merkezleri ve konut yer alacak. Projeye 2018 ortalarında başlamayı planlıyoruz. 


İhya Yapı dan yeni projeler yolda!


10-Kentev Çarşı'nın öne çıkan özelliklerinden biraz bahseder misiniz?

-Projemiz sosyal alanlarıyla ve lokasyonuyla öne çıkıyor, konut sayımız 110 olmasına rağmen zengin sosyal alanlar yer alıyor. Merkezi lokasyonda olması da projeyi öne çıkarıyor. Projemiz metro istasyonuna 1.500 metre, E-5'e 2 bin 750 metre, TEM gişelere 7 bin metre, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 4 bin 500 metre, Pendik Marina'ya 3 bin 800 metre mesafede yer alıyor.


İhya Yapı hakkında:

İhya Yapı İstanbul'da 1983 yılında inşaat ve taahhüt işleri yapmaya başlayan Cemil Polat tarafından 1992 yılında kuruldu. 1992-2009 yılları arasında Şua İnşaat ile birlikte bir çok projede alt yüklenici ve genel koordinatör olarak hayatına devam eden Cemil Polat 2010 yılında İhya Yapı'yı markalaştırmak için ana yüklenici sıfatı ile konut projeleri hayata geçirmeye başladı.


Web adresi: http://www.ihyainsaat.com.tr/kentev-carsi/

Telefon: 0216 378 64 50

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön