29 / 04 / 2024

Ikea’dan enerji tasarrufu sağlayan aydınlatma önerileri!

Ikea’dan enerji tasarrufu sağlayan aydınlatma önerileri!

Ikea mutfak, banyo, oturma ve yatak odası gibi yaşam alanlarında ihtiyaçlara yönelik kullanılmasından hareketle, enerji tasarrufu sağlayan aydınlatma önerileri sunuyor.İşte Ikea’dan enerji tasarrufu sağlayan aydınlatma önerileri...



IKEA, evlerde tüketilen enerjinin büyük kısmının mutfak, banyo, oturma ve yatak odası gibi yaşam alanlarında ihtiyaçlara yönelik kullanılmasından hareketle, enerji tasarrufu sağlayan aydınlatma önerileri sunuyor.

 

PE244165_lowresDaha az enerji tüketen “çevreyle dost” ampuller…


Geleneksel ampullere oranla 10 kata kadar daha uzun ömürlü olan SPARSAM, %80 daha az elektrik tüketme özelliğiyle öne çıkıyor. 20 Watt’lık bir SPARSAM, 100 Watt’lık akkor ampul kadar ışık veriyor ama neredeyse hiç ısınmadığı için çok az enerji harcıyor. 


 

CaptureDolap içlerine LED’li aydınlatma şeridi: KOMPLEMENT

IKEA, yaydığı ısının düşük olması nedeniyle, dolap, kitaplık ve gardıroplar gibi kapalı alanlar için LED aydınlatmaları öneriyor. LED'li aydınlatma şeridi KOMPLEMENT’in ışığı, kapak açıldığında yanıp kapatıldığında sönüyor. Böylece, giysi ve kitap ararken tüm odanın aydınlatılması gereğini ortadan kaldırarak, enerji tasarrufu sağlıyor.

 

CaptureÇekmece aydınlatması için:OMLOPP

IKEA, mutfaklar için LED'li çekmece aydınlatması OMLOPP’ı öneriyor. Çekmece açılıp kapatıldığında, lamba da otomatik olarak yanıp sönüyor. Mutfağın ışığı yakılmadan aranılan şeyin kolayca bulunmasını sağlayan OMLOPP, enerjinin boşa harcanmasını engelliyor.

 

 

CaptureTezgah aydınlatması için: RATIONELl Mutfakta iyi yerleştirilmiş bir aydınlatmanın önemine dikkat çeken IKEA, tezgahların ışıklandırılması için RATIONELL’ı öneriyor. RATIONELL’ın, iki adımda ayarlanabilen karartma özelliğiyle, akşam yemekleri ve mutfak sohbetleri için farklı bir atmosfer oluşturuyor. Tepe aydınlatmasına duyulan ihtiyacı ortadan kaldıran RATIONELL, ışığı çalışılan alana odaklayarak, konfor ve kolaylık sunuyor.

 

Capture

 

Banyo aydınlatması için:LEDSJO

IKEA’nın banyolar için önerisi LEDSJO, tüm mekân yerine yalnızca ayna ve lavaboyu aydınlatarak, enerjiden tasarruf sağlıyor. LEDSJO makyaj yaparken, tıraş olurken, diş fırçalarken ihtiyaç duyulan ışığı  ve rahatlığı sunuyor. 

 



Geri Dön