20 / 05 / 2024

IKEA'nın 33 ülkede 213 mağazası var!

IKEA'nın 33 ülkede 213 mağazası var!

Kırılan bardak modelinin piyasadan toplatılması kararıyla gündeme gelen mobilya devi IKEA'nın sahibi Ingvar Kamprad'ın 23 milyar dolarlık serveti var. Ancak metroya biniyor, pazardan alışveriş ediyor ve ucuz yemekler yiyor



IKEA'nın sahibi Ingvar Kamprad'ın 23 milyar dolarlık serveti var. Ancak...

Kırılan bardak modelinin piyasadan toplatılması kararıyla gündeme gelen mobilya devi IKEA'nın sahibi Ingvar Kamprad'ın 23 milyar dolarlık serveti var. Ancak metroya biniyor, pazardan alışveriş ediyor ve ucuz yemekler yiyor.

Yaklaşık 23 milyar dolarlık ser vetiyle ekonomi dergisi Forbes'ın yaptığı dünyanın en zenginleri sıralamasında 11'inci sı rada yer alan İKEA'nın sahibi Ing var Kamprad 'En Zengin Cimri' diye anılıyor.

Kamprad, yaşam standartlarıyla orta direk bir memura benzer bir görüntü sergiliyor. 1926 yılında İsviç re'de dünyaya gelen Kamprad, ço cukluğunu Elmtardy adlı çiftlikte geçirdi. 17 yaşındayken okulu bırakan Kamprad ticarete komuşulara kibrit satarak başladı. Ucuz sayılabilecek bir fiyata satmasına rağmen tane başına yine de iyi kar etti ve kibritten sonra balık, yılbaşı ağacı süsleri, yem ve kalemler satmaya başladı.

33 ülkede 213 IKEA

1943 yılında babasının ona hedi ye olarak verdiği nakit parayı kulla narak IKEA'yı kurdu. IKEA'yı ismi nin ve yaşadığı çiftliğin baş harflerin den oluşturdu. Nakliye ve montajın müşteriye ait olması fikrinden yola çıkarak 33 ülkede 213 IKEA kurdu. Büyük servetine rağmen hl eski model bir Volvo 240 kullanan Kam prad, hiçbir zaman birinci sınıfta uçak yolculuğunu tercih etmiyor.

Bu tutumlu tavırlarını çalışanlarına da aşılamaya çalışan Kamprad, örneğin personelinden boş kağıtların her iki tarafını da kullanmasını istiyor. Metroda yaşlılar için verilen indirim kartını kullanan Kamprad sadece pazardan alışveriş ediyor.
Bugün


Geri Dön