31 / 08 / 2024

İki ağa Carlton arazisinde kapıştı

İki ağa Carlton arazisinde kapıştı

Carlton arazisini 76 milyona alan Ali Ağaoğlu, arazinin 1.2 milyar Euro değerinde olduğunu söyleyen Halis Toprak'a ilginç bir teklifte bulundu.



Ağaoğlu `Halis Ağa, 100 milyon Euro getirsin araziyi vereyim. Gerisi cebinde kalsın' dedi.

AĞAOĞLU Şirketler Gurubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Halis Toprak'ın TMSF kanalıyla satılan Carlton arazisi için tartışmayı bitiren bir teklif yaptı. Halis Toprak'ın gazetelere ilan vererek 1.2 milyar Euro ettiğini söylediği arazi için `100 milyon Euro getirsin ona vereyim. Gerisi cebinde kalır' dedi. Uludağ'da gazetecilerle toplantı yapan Ali Ağaoğlu, 76 milyon lira vererek aldığı Carlton arazisine `şık bir otel' ve rezidans yapacağını belirterek `Halis Bey, o arazi için zamanında çok yüksek rakamlar biçti. Söylediği rakamın onda birini getirsin araziyi ona veririm' dedi.

Toplam 10 milyon dolar yatırımla yenilediği Uludağ My Resort oteli için toplantı düzenleyen Ali Ağaoğlu, Uludağ, yıllardır ihmal edildiğini bu nedenle gerçek potansiyelini yansıtamadığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Uludağ'ın yeniden yapılandırılarak `Davos' gibi ünlü bir turizm merkezi haline getirilmesi amacıyla geçen hafta üç bakana talimat vermesini değerlendiren Ağaoğlu `Daha önce de üç bakana görev verilmişti ancak yapılan protokollerde bakanların imzaları olmasına rağmen hiçbir aksiyona geçilmedi. Dileğim, bu defa Başbakan'ın sözünü yerde kalmasın ve Uludağ'a sahip çıkılsın' diye konuştu.

PİSTLERE 7 MİLYON EURO

DAĞDAKİ pistlerin 5'ini satın alarak tek biletle tüm pistlerde kayılabilmesini sağladıklarını anlatan Ağaoğlu, tek kart sistemini Uludağ'a ilk olarak kendilerinin getirdiğini belirtti. Ağaoğlu, toplam 7 milyon Euro'luk yatırımla tamamlayarak hizmete soktukları ve Uludağ'ın Uluslararası Kayak Federasyonu'ndan onaylı tek pisti olan Kuşaklıkaya'ya 4 dakika gibi kısa bir sürede çıkılmasını sağlayan üstü kapalı yeni telesiyej sisteminin kayak yapanlar tarafından tercih edilmesiyle Uludağ'ın yeniden cazip hale geldiğini belirtti.

İlanla fiyat belirlemişti

TOPRAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, borçları nedeniyle TMSF'nin el koyup satışa çıkardığı Carlton arazisinin değerinin az olduğunu belirtmişti. Halis Ağa verdiği ilanda `Bu arazi 1 milyon 200 bin Euro eder. Ucuza satılmasın' demişti.

Turizme 1 milyar dolar yatırım

ALİ Ağaoğlu, 2009'da turizme 1 milyar doların üzerinde yatırım planladıklarını söyledi. Turizm projelerinin 3-4 yıl içinde tamamlanmasını beklediklerini kaydeden Ağaoğlu, 5 otelin Seyrantepe, Ataşehir, Küçük Çamlıca, Anadoluhisarı ve Ümraniye'de olacağını vurguladı.

Konutta fiyat düşmez

GAZETECİLERİN konut fiyatlarında krizden dolayı bir düşüş olup olmayacağına ilişkin sorusunu da yanıtlayan Ağaoğlu, inşaatta metrekare maliyetinin bin 500 dolar olduğunu belirterek marka projelerde fiyat düşüşü olmayacağını söyledi.

İki ayda bin daire satarım

BAHÇELİEVLER'DE bin 500 konutluk Bahçelievler My City projesini satışa çıkacağını söyleyen fade Ağaoğlu, bu projeden iki ayda bin konutun satılacağı konusunda gazetecilerle elbisesine iddiaya girmek istedi. Gazeteciler iddiaya girmeye yanaşmadı.

Star

Geri Dön