18 / 05 / 2024

İki bakanın villasının olduğu kooperatifte genel kurul var

İki bakanın villasının olduğu kooperatifte genel kurul var

Dışişleri ve Çalışma Bakanlarının villasının bulunduğu Ravza Toplu Konut Yapı Kooperatifi olağan Yönetim Kurulu'na gidiyor



Kemerburgaz'ın Göktürk Köyü'nde Kemer Country'nin komşusu olan Ravza Toplu Konut Yapı Kooperatifi olağan Yönetim Kurulu'na gidiyor. Ravza Toplu Konut Yapı Kooperatifi'nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in de aralarında bulunduğu muhafazakar kesimin önde gelen isimlerinin gayrimenkul sahibi olduğu biliniyor.

Bakanların villası kamuoyunda İskenderpaşa Vakfı olarak bilinen Nakşibendi tarikatı lideri M. Nureddin Coşan'ın villasına komşu. Kooperatif, M. Nureddin Coşan'ın babası ve bir önceki tarikat şeyhi M. Es'ad Coşan'ın teşvikiyle Avustralya'da vefat etmesinden uzun yıllar önce kurulmuştu.

İki bakanda uzun zamandır üyeler
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kabineye girmeden önce kaleme aldığı `Stratejik Derinlik" isimli kitabı dış politikada yankı uyandırmış ve konusunda bir kilometre taşı olmuştu. Bakan Davutoğlu kabineye girdikten sonra çocukların okulu dolayısıyla İstanbul'da kalan ailesi Ravza'da da ikamet etmiş ve kente uzaklığını bahane eden eşi Dr. Sare Davutoğlu da bir süre sonra İstanbul'daki eve dönmüştü. Geçtiğimiz yaz aylarında Ankara'ya taşınan Davutoğlu Ailesi'nin Ravza'daki villası şu anda boş duruyor.

Türkiye'de kooperatifin kaderi bu
Ravza Toplu Konut Yapı Kooperatifi'nin 120 dönümlük arsası yaklaşık 20 yıl kadar önce M. Es'ad Coşan'ın girişimiyle satın alınmıştı. Burada bir kooperatif kurulmuş ve uzun yıllara yayılan bir taksit ödeme yoluyla arsanın borcunu ödedikten sonra inşaatlara başlamıştı. Şu anda hayatın devam ettiği Ravza'da konutların bir kısmı halen boş duruyor.

Arsanın metrekaresi 2500 dolar
Kemer County'e de komşu olan Ravza Yapı Konut Kooperatif'nin arsası satın alındığı sırada Göktürk Beldesi bu günkü gibi değer kazanmamıştı. Arazinin 20 dönümlük bir kısmı yönetimin tasarrufu doğrultusunda satılmış ve arta kalan 100 dönüm üzerinde inşaatlara başlanmıştı. Şu anda Ravza Yapı Konut Kooperatifi'nde 300 adet konut bulunuyor. Bunların 49 adedi fourleks villa, 63 adedi bitişik nizamda sıra villa ve geriye kalan 188 konut ise 120 ile 167 metrekare arasında değişen dairelerden oluşuyor. Villaların hepsinin önünüde küçük te olsa bahçe mevcut. Gayrimenkullerin sahipleri konutlarının iç dekorasyonlarını kendileri yaptırıyor. Sosyal donatı alanları ve ibadethanesi de bulunan sitede yakın zamanda birde alışveriş merkezi kurulacak. Alışveriş merkezinin inşaatını ise yine cemaate yakınlığıyla bilinen, Bizimevler'i ve  Olimpa Alışveriş Merkezi'ni de yapan Fuzul İnşaat'ın yapması bekleniyor. Büyük inşaat firmalarının çevredeki tüm arazileri satın aldığı için Göktürk Beldesi'nde arsa fiyatlarını 2000 ile 2500 dolar arasında değiştiği söyleniyor.

Olağan genel kurul
Ravza Toplu Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu ise yaptığı açıklamada 2009 yılına ait olağan genel kurul toplantısının 24 Ocak 2010 tarihinde saat: 13:00'de Göktürk Beldesi Merkez Mahallesi Çamlık Caddesi No:49 Eyüp / İSTANBUL adresindeki kooperatifin merkezinde yapılacağını duyurdu.

Rutin gündemin ele alınacağının duyurulduğu kurulda toplantıya katılmayanların noterden tasdikli olarak birisini vekil tayin etmesi gerektiği, vekaletnamelerin tasdiksiz olması halinde ise noter tasdikli imza sirküsünün vekaletnameye ekleneceği bilgisi yer aldı.

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com

Basında yer alan diğer haberlar şunlar;

Bakanların kooperatifinde GENEL KURUL VAR

Ahmet Davutoğlu ve Ömer Dinçer'in de üyesi olduğu Ravza Yapı Kooperatifi, 24 Ocak'ta genel kurulu topluyor. Bakanların birer villasının olduğu Ravza, 1985 yılında İskenderiye Cemaati'nin lideri M. Esad Coşan'ın teşvikiyle kurulmuştu

Dışişleri ve Çalışma bakanlarının villasının bulunduğu Ravza Toplu Konut Yapı Kooperatifi, Olağan Yönetim Kurulu'na gidiyor. Kemerburgaz'ın Göktürk Köyü'nde Kemer Country'nin komşusu olan Ravza Toplu Konut Yapı Kooperatifi'nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in de aralarında bulunduğu muhafazakâr kesimin önde gelen isimlerinin gayrimenkul sahibi olduğu biliniyor.
Bakanların villası kamuoyunda Nakşibendi tarikatından İskenderpaşa Cemaati'nin lideri M. Nureddin Coşan'ın villasına komşu. Kooperatif, M. Nureddin Coşan'ın babası ve bir önceki tarikat şeyhi M. Esad Coşan'ın teşvikiyle Avustralya'da 2001 yılında vefat etmesinden önce, 1985 yılında kurulmuştu. İnşaat çalışmaları ise 1994'te  başladı.

Ravza'daki evi kullanmıyorlar
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Dr. Sare Davutoğlu'nun asıl ikametgâhları Bahçelievler Yayla. Ancak, Davutoğlu, kabineye girmeden önce zaman zaman Göktürk Köyü'ndeki Ravza Yapı Kooperatifi'ndeki evi, dinlenme yeri olarak kullanıyordu. Mayıs 2009'da kabineye girmesinden sonra ise Davutoğlu, eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Ankara'ya taşındı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ise, uzun yıllardır yürüttüğü başmüşavirlik ve müsteşarlık görevleri nedeniyle Ankara'da ikamet ediyor.

Esad Coşan kurmuştu
Ravza Toplu Konut Yapı Kooperatifi'nin 120 dönümlük arsası yaklaşık 20 yıl kadar önce İskender Paşa Cemaati'nin o dönemdeki lideri M. Esad Coşan'ın girişimiyle satın alınmıştı. Burada bir kooperatif kurulmuş ve uzun yıllara yayılan bir taksit ödeme yoluyla arsanın borcu ödendikten sonra inşaatlara başlanmıştı. Şu anda hayatın devam ettiği Ravza'da konutların doluluk oranı ise sadece yüzde 40.

20 dönümü satmışlardı
Ravza Yapı Konut Kooperatifi, Kemer County'e komşu olan arsayı satın alındığı sırada Göktürk Beldesi bugünkü gibi değer kazanmamıştı. Arazinin 20 dönümlük kısmı, yönetimin tasarrufu doğrultusunda satılmış ve geriye kalan 100 dönüm üzerinde inşaatlara başlanmıştı. Şu anda Ravza Yapı Konut Kooperatifi'nde 300 konut bulunuyor. Bunların 49'u fourleks villa, 63'ü bitişik nizamda sıra villa ve geriye kalan 188 konut ise 120 ile 167 metrekare arasında değişen dairelerden oluşuyor. Villaların hepsinin bahçesi var.
Villaların arsa payları 380 ile 500 metrekare arasında değişiyor. İnşaat alanları ise ortalama 380 metrekare. Sitede yer alan sıra villalar ise 200 metrekare arsa üzerinde ve hepsi de dörder katlı.

KATILMAYANLAR VEKİL TAYİN EDECEK
Ravza Toplu Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nın 24 Ocak 2010 saat 13.00'da yapılacağı belirtildi. Göktürk Beldesi Merkez Mahallesi Çamlık Caddesi No:49 Eyüp'teki kooperatifin merkezinde gerçekleşecek toplantıda rutin gündem ele alınacak. Kurula katılmayanların ise noterden tasdikli olarak vekil tayin etmesi gerektiği, vekâletnamelerin tasdiksiz olması halinde ise noter tasdikli imza sirküsünün vekaletnameye ekleneceği bilgisi yer aldı. Alınan bilgilere göre milletvekillerinin toplantıya katılması beklenmiyor.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPACAKLAR
Sosyal donatı alanları ve ibadethanesi de bulunan sitede yakın zamanda bir de alışveriş merkezi kurulacak. Alışveriş merkezinin inşaatını ise yine cemaate yakınlığıyla bilinen, Bizimevler'i ve Olimpa Alışveriş Merkezi'ni de yapan Fuzul İnşaat'ın yapması bekleniyor. Büyük inşaat firmalarının çevredeki tüm arazileri satın aldığı için Göktürk Beldesi'nde arsa fiyatlarının 2 bin ile 2 bin 500 dolar arasında değiştiği ifade ediliyor.

Hüseyin Belibağlı/Milliyet


 


Geri Dön