01 / 05 / 2024

İki şehirdeki bir konut ve 5 arsa satışa çıkarıldı! Bu tarihlere dikkat!

İki şehirdeki bir konut ve 5 arsa satışa çıkarıldı! Bu tarihlere dikkat!

Denizli Çal'da yer alan konut ve ticaret imarlı arsaların satış bedelleri 45 bin TL ile 263 bin TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri de 4 bin 500 TL ile 26 bin 300 TL arasında değişiyor.



Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan ve Kayseri Melikgazi'de yer alan konutun satış bedeli 1 milyon 200 TL olarak açıklandı. Satış ihaleleri 25 Nisan 2024 ve 9 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.


GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI
 
Tapu Kaydı: Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Hisarcık Mahallesi, 124 Ada, 3 Parsel, 1. Kat, 4 numarada kayıtlı mesken nitelikli taşınmaz.
Gayrimenkul Adresi ve Yakın Çevresinde Yapılaşma Bilgileri: Değerleme konusu Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Hisarcık Mahallesi, 124 Ada, 3 Parsel, Şanlı sok, Bina no:9, 1. Kat, 4 numarada kayıtlı mesken nitelikli taşınmazdır. Taşınmaza ulaşım; Kayseri Develi Yolu yönünden Şanlı Sk. konumuna doğru Kuzeybatı yönünde ilerlenir, 34m sonra Şanlı Sk. yönünde sağa dönülür, yaklaşık 270m sonra solda rapora konu taşınmazın da bulunduğu parsele ulaşılır.Parsel kuzeybatı ve güneybatı yönünde yaklaşık 57m yola cephelidir. Parsel kent meydanına kısmen uzak mesafededir. Bölge kentsel yerleşim alanı içerisinde olup, yapılaşma talebe göre yönlenmektedir. Çevresi genellikle benzer özellikte 2-3 katlı yapılar, villalar, ticari alanlar ve boş arsalardan oluşmaktadır. Bölgede ticari potansiyel ve doluluk oranı orta seviyededir.
İmar Durumu: Taşınmazın üzerinde yer aldığı parsel Melikgazi Belediyesi imar sınırları içinde bulunmakta olup, 1/1000 ölçekli UYGULAMA İMAR PLANINA göre ayrık nizam, 2 kat imarlı, Taks: 0.25, Kaks: 0.50, ön bahçe: 5m, yan bahçe: 3m, yapılaşma koşullarıyla konut alanında kaldığı, değerleme günü itibariyle parselin yola terkinin olmadığı bilgisi sözlü olarak öğrenilmiştir.
Önemli Özellikleri  : Ana Gayrimenkul: Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Hisarcık Mahallesi, Şanlı Sokak, No: 9, 124 ada / 3 parsel adresinde, 901,50m² yüzölçümlü arsa üzerine ayrık nizamda ve betonarme karkas yapı tarzında, 3/B yapı grubunda, 1 adet Bodrum, zemin ve 1 normal kat olmak üzere 3 katlı yapı inşa edilmiştir. Binanın bodrum kat projesine ulaşılamamıştır. Bina zemin katta; bina girişi ve 2 mesken, 1. Katta 2 mesken olmak üzere binada toplam 4 bağımsız bölüm bulunmaktadır. Bina girişi kuzeybatı cepheden, zemin katta planlanmış ve uygulanmıştır. Değerlemeye konu taşınmaz; zemin kattan sağlanan bina girişine yüzümüzü döndüğümüzde 1. Katta girişin sol üst tarafında yer almaktadır. Daire kuzey, batı ve doğu cephelidir. Değerlemeye konu 4 bağımsız bölüm numaralı taşınmaz, onaylı mimari projesine göre antre, salon, mutfak, 3 oda, hol, banyo, wc, kiler ve 2 adet balkon hacimlerinden oluşmakta olup, ortak alanlar hariç yaklaşık brüt 100m², net 82 m² kullanım alanlıdır. Taşınmaza dışarıdan değerleme yapılmış olup, iç hacmi görülemediğinden planlama ve kullanım alanı olarak projesine uygun olup olmadığı tespit edilememiştir. Taşınmaz yaklaşık 32 yaşında olup, dışarıdan görüldüğü kadarıyla dolu durumdadır.
İhalenin Yapılacağı Yer Gün Ve Saat: Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 1. kat  konferans salonu 
1.satış tarihi : 08.05.2024 tarih ve saat, 09:00- 09:05 arasında
2.satış tarihi : 15.05.2024 tarih ve saat, 09:00- 09:05 arasında
5-Gayrimenkullerin artırmaya esas rayic bedeli:
1.200.000,00.-TL. (birmilyonikiyüzbinTürklirası)’dır
Satış Şartları : 1-Birinci arttırma tayin edilen zamanda gayrimenkul üç defa bağırıldıktan sonra teklif edilen en yüksek bedel rayiç değerin %75’i + takip masraflarını, ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale edilir. Artırılan bedel bu miktarı bulmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla ikinci arttırma yapılacaktır. İkinci artırmada rayiç bedelin %50 + takip masraflarını ve varsa rüçhanlı alacakların miktarını geçmesi şartıyla gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Şu kadarki; birinci arttırmada istekli çıkmaz veya pey sürülmezse ikinci artırmada 6183 Sayılı Yasanın 94.maddesi gereğince birinci artırmadaki şartlar aranacaktır.
2-Satışa iştirak edeceklerin resmi dairelerce kabul edilebilir kimlik belgesi ve katılımın tüzel kişiler adına olması halinde yetki belgesi ile 90.000,00.-TL nakit teminat tutarının Müdürlüğümüz satış komisyonuna satıştan önce vermeleri zorunludur.
3-Satış peşin para ile yapılacak olup, alıcı isteğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir.
4-Resmi ihale pulu, damga vergisi, tapu alım satım harcı ve masrafları, tellaliye resmi, KDV %1 ve gayrimenkul teslim ve tahliye masrafı alıcıya aittir.
5-Taşınmazın aynından doğan birikmiş vergiler ihale bedelinden ödenecektir.                                   
6-Gayrimenkulün kendisine ihale olunan kimse ihale bedelini hemen veya süre verilirse verilen süre içinde ödemekle yükümlüdür. Aksi takdirde ihale kararı 97. Madde gereği feshedilir. Gayrimenkul satış komisyonunca hemen 7 gün süre ile artırmaya çıkarılır. Bu artırmada ilgililere herhangi bir tebliğ yapılmaz. Yalnız ilanla yetinilir. Gayrimenkul en çok artırana ihale edilir. Birinci kez ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zarardan mesul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi (faiz % 5 ten hesaplanır.) ayrıca hükme gerek kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonraki bakiyesi 6183 sayılı A.A.T.U.H. kanun hükmüne göre, Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Melikgazi Sosyal Güvenlik Merkezince tahsil olunur.
7-Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve içeriğini kabul etmiş sayılacakları bilgi almak isteyenlerin 2023/65 sayılı dosyasından Müdürlüğümüz İcra Satış servisine başvurmaları ilan olunur.
         Ayrıca satış ilanı ilgililerin adreslerine gönderilmiş olup, adreslerde tebliğ yapılamaması veya ilgililerin adreslerinin bilinmemesi halleri için de iş bu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı İlan olunur.                                                                                                                                          

İki şehirdeki bir konut ve 5 arsa satışa çıkarıldı! Bu tarihlere dikkat!


Çal Milli Emlak Şefliğince 8 adet taşınmazın satışı ve kiralaması yapılacaktır

T.C.
ÇAL KAYMAKAMLIĞI’NDAN
(Milli Emlak Şefliği)
İLAN

1- SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ MALLARA İLİŞKİN TABLO


1-Yukarıdaki tabloda yer alan taşınmazların tablonun ilgili sütunlarında belirtilen tarih ve saatte 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile satış ve kira ihaleleri  yapılacaktır.
2 - İhaleler, Çal Kaymakamlığı Hizmet Binasının 2. Katındaki Milli Emlak Servis Şefliği odasında toplanacak Komisyon huzurunda yapılacaktır. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
3- İhalelere katılabilmek için isteklilerin; aslını ibraz etmek suretiyle nüfus cüzdanı örneğini, 2024 yılında alınmış İkametgâh Belgesini ve geçici teminata ilişkin belgeyi, Tüzel Kişilerin ise ayrıca, siciline kayıtlı olduğu (Ticaret Odası, Esnaf Odası vb.) yerden alacakları yılı içinde onaylı oda sicil kaydı ve tüzel kişilik adına ihaleye katılacak kişiye verilmiş noter onaylı yetki belgesini, ihale saatine kadar komisyona vermeleri gerekmektedir.
4- Bankalar ve Özel Finans Kurumlarınca verilen (süresiz) geçici teminat mektupları kabul edilmektedir. Ayrıca, geçici teminat tutarları ihale saatine kadar Çal Kaymakamlık Hizmet Binasının 2. Katında bulunan Mal müdürlüğü veznesine yatırılacaktır.
5- İsteklilerin, 2886 sayılı Kanunun 37. maddesine uygun olarak düzenleyecekleri teklif mektuplarını ihalenin başlama saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına teslim etmeleri veya ihalenin başlama saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına ulaşacak şekilde iadeli taahhütlü posta ile göndermeleri gerekmektedir. Postada meydana gelecek gecikmeler halinde teklif işleme alınmaz.
6-Taşınmazların ihale bedeli üzerinden azalan oranlı döner sermaye ücreti alınacaktır. Döner sermaye ücreti hesaplaması şartnamelerde açıklanmıştır.
7- Hazinece satışı yapılan taşınmaz mal satış ve irtifak hakkı ihaleleri Katma Değer Vergisinden ve satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle Emlak Vergisinden muaftır. Ayrıca, satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna tutulmuştur.
8- Satış bedelinin peşin ödenmek istenmesi halinde % 20 oranında indirim uygulanacaktır. Talep edilmesi halinde satış bedelinin taksitle ödenmesi mümkündür.
9- Şartnameler ve ekleri mesai saatleri içinde Milli Emlak Şefliğinde bedelsiz görülebilir.
10 - Türkiye genelindeki ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr internet adresinden, Denizli İlindeki ihale bilgileri http://www.denizli.csb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir.
İrtibat Tel: (258) 751 39 33

İlan olunur.

 

A101 13 Nisan 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Bugün A101'de birçok üründe indirimler sunuluyor!

Altın rekordan rekora koşuyor! ABD'li dev bankadan yeni altın tahmini geldi! Altınlarını satan bin pişman olacak!

Tek evi olan tapu sahiplerine müjde! 1.536 TL para iadesi yapılıyor! 


Geri Dön