02 / 05 / 2024

İkiler İnşaat Şirketi'ne 6 ay süreyle tüm ihalelere katılmama cezası verildi!

İkiler İnşaat Şirketi'ne 6 ay süreyle tüm ihalelere katılmama cezası verildi!

İçişleri, Tarım ve Köyişleri ile Ulaştırma Bakanlığı, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre 4 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi



Yasaklara ilişkin duyurular Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Duyurulara göre, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İkmal ve Bakım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ihaleye katılan "Türk Demir Döküm Fabrikaları A.Ş." ile ortağı "Vaillant Saunier Duval Iberica SL" firmasını ihalelerden men etti.

İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle ihalelere katılamayacak. Samsun İlkadım İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğinin ihalesine katılan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı "İkiler İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı "Ayşe Sarı"ya ise 6 ay süreyle tüm ihalelere katılmama cezası verildi.

-KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-

Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, "Turan İnşaat Turizm İşletmecilik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi" ile ortağı "Sezer Turan"a yasak getirdi. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü (Elazığ) tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılan  Ankara  Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 2 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi.

-TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI-

Öte yandan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğünün yaptığı ihaleye katılan, "İdanet Bilişim Sistemleri Bilgisayar Yazılım Elektrik İhracat Büro Makinaları (Tuncay Yıldırım)" firmasına ceza verdi. Ankara Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 1 yıl süreyle yapılacak olan ihalelere giremeyecek.

-4734-4735 SAYILI KANUNLAR-

4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu "yasak fiil veya davranışları" düzenliyor. Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle sıralanıyor:
"Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

-İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

-Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.

-Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek."
AA


Geri Dön