Otomobil

İkinci el araç almayı düşünenler duyduklarınıza inanamayacaksınız! Yapılanları satıcılar tek tek itiraf etti!

Sıfır araçların artan fiyatlarına karşın, araba almak isteyenler ikinci ele yöneldi. Ancak ikinci el araçlara da çok fazla talep olunca, bu sefer ikinci el piyasası da aldı başını gitti. İşte detaylar!Araç piyasasında yapılanları duyunca çok şaşıracaksınız…

Araç fiyatlarına gelecek zamlardan etkilenmek isteyenler ve aynı zamanda piyasa da sıfır araç bulmakta zorlananlar, çareyi ikinci elde aradı ancak bu da kar etmedi. Araç piyasasında yapılanları duyunca çok şaşıracaksınız…

FIRSATÇILIK BİTMEDİ YOLA DEVAM DİYOR!

Kanal D habere konuşan bir galerici fiyatların artışı hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Krizi fırsata mı çeviriyorsunuz sorusuna yanıtlayan galerici, “Kesinlikle yani bunu inkar edemeyiz, ufak da olsa bir fırsatçılık yaptık yapmadık değil. Yıl sonu geliyor fiyatlar yükselecek çünkü” dedi.

Aynı soruyu bir başka satıcı ise şöyle yanıtladı; “İkinci elde bir hareketlilik var. İnsanlar aralık ayı bitmeden yeni yıl gelmeden hemen bir araç alımı içindeler. Baya bir araç tükettik. Şimdi de yerine koymaya araç bulamıyoruz.”

YENİ YILDA ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

2023’e sayılı günler kala araç fiyatlarının yeni yılda düşüş gösterip göstermeyeceği araştırılıyor. Uzman isimler otomobil piyasası hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı. ODMD Genel Sekreteri Hayri Erce, fiyatlar üzerinde etkili olan 3 parametre olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla duyurulan Resmi Gazete kararında şu ifadelere yer verildi; "Bazı malların özel tüketim vergisi oranlarına esas alınarak özel tüketim vergisi matrahlarının yeniden tespiti hakkında ekli kararın yürürlüğe konulmasına mezkur kanunun 12'inci maddeye göre karar verilmiştir"

SÜRÜCÜLER BAYİLERDE ARAÇ BULAMIYOR

Milliyet'te yer alan habere göre, araç piyasasının 2023 yılına girmeden önce yoğun bir hareketlilik yaşadığı kaydedildi. 2023 zamları gelmeden önce araç almak isteyen tüketiciler elini çabuk tutmak istiyor. Türkiye'ye gelmek üzere olan gemilerdeki araçlarda şimdiden satılmaya başladı. Birçok bayide araç bulunmazken stoklarda ön siparişle satışlar başladı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, araç fiyatları hakkında merak edilen soruların yanıtını verdi. Konu hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Ertemel, pandemi sürecinde ortaya çıkan sıfır otomobil arz sıkıntısını hala devam ettiğini vurguladı. Bayilere gelen talepleri karşılamakta zorlandıklarını söyleyen Ertemel, ÖTV indirimi ile ilgili beklenti ortamının oluştuğunu vurguladı. Bu doğrultuda kararın açıklanmasına kadar olan süreçte sıfır ve ikinci el otomobil piyasasının önemli oranda düşüş yaşandı. Kararın açıklanmasıyla vatandaşların tekrar otomobile yöneldiğini belirten Ertemel, kararın tebliğ edilmesi ile birlikte piyasanın da hareketlendiğinin altını çizdi. Ertemel, ÖTV matrah güncellemesi kapsamında otomobil satış oranlarının arttığı belirtildi.

2023 imar barışı olacak mı? 2023 yılında imar affı var mı? İmar affı uzatıldı mı?

Doğalgaza yılbaşında zam gelecek mi? Bakan Dönmez yanıt verdi!

Bakan Bilgin’den asgari ücret zammına dair heyecanlandıran paylaşım! Bakın asgari ücret ne kadar olacak?