02 / 05 / 2024

İkinci el araç fiyatları dibi gördü! Araç alacaklar dikkat: 2024'te ibre yine tersine dönecek!

İkinci el araç fiyatları dibi gördü! Araç alacaklar dikkat: 2024'te ibre yine tersine dönecek!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar, finansman çözümlerindeki çıkmaz ve yüksek faiz oranları nedeniyle, ikinci el araç fiyatlarında gerileme kaydedildi. Peki fiyatlar gelecek sene ne olacak? İşte merakla beklenen o sorunun yanıtı...



İkinci el ve sıfır kilometre araç pazarında son 3 ayda yaşanan gelişmeler doğrultusunda fiyatlar marka-model bazlı olarak ortalama yüzde 20’ye kadar gerilerken, mevcut durumun 2024'ün başı itibarıyla değişeceğine dikkat çekildi.

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar, finansman çözümlerindeki çıkmaz ve yüksek faiz oranları nedeniyle, ikinci el araç fiyatlarında 3 seneden sonra ilk defa keskin bir düşüş gerçekleşirken, şimdi 2024'e odaklanılmış durumda.  

Otomerkezinet CEO’su Muhammed Ali Karakaş, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve fiyatlarda daha fazla düşüşün mümkün olmayacağının altını çizdi. Söz konusu açıklamasında, "Tabiri caizse ikinci el araç fiyatlarında en dipteyiz. Yüksek faiz ortamı ve mevcut stok maliyetleriyle satıcılar fiyat indiremeyecek noktaya geldi" ifadelerine yer veren Karakaş, bazı araçların fiyatlarının geçen kış seviyesine yaklaştığının da altını çizdi.

İkinci el araç fiyatları dibi gördü! Araç alacaklar dikkat: 2024 te ibre yine tersine dönecek!

YENİ YILDA FİYATLAR YÜKSELECEK

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Muhammed Ali Karakaş, sene sonu sebebiyle pek çok kredi ve vade imkanı sunan kurumsal şirketin olduğuna dikkat çekti ve "Maalesef 2024 yılında bu tablo sürmeyecektir. Tüketicimiz yeni yılda yükselişe hazırlıklı olsun. Finansman çıkmazı nedeniyle pazarda daralma endişesi var" açıklamasında bulundu.  

İkinci el araç fiyatları dibi gördü! Araç alacaklar dikkat: 2024 te ibre yine tersine dönecek!

Karakaş, konuya ilişkin açıklamasında Merkez Bankası’nın politika faizi konusundaki pozisyonun netleştiğine ve bu yüksek faiz ortamında, mevcut stok maliyetleriyle satıcıların fiyat kıramayacak noktaya geldiğini vurguladı. 

Otomerkezinet CEO’su Karakaş, geleneksel sene başı kampanyaları çerçevesinde pek çok avantaj sunulduğuna, ancak yeni yıl ile birlikte hem ikinci el hem de sıfır kilometre araç fiyatlarının yeniden yükseliş trendine gireceğini öngördüklerine dikkat çekti. 

İkinci el araç fiyatları dibi gördü! Araç alacaklar dikkat: 2024 te ibre yine tersine dönecek!

Otomerkezinet CEO’su Muhammed Ali Karakaş, "Fiyatlardaki artış karşısında otomobil alımı için ihtiyaç olan finansman modellerinin yokluğu, ikinci el araç pazarında gelecek sene belirli oranda daralmaya sebep olacaktır ki sektörde de genel bir endişenin hakim olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bankaların kredi verme iştahının artması durumunda daha stabil bir pazardan söz edilebildiğinin altını çizen Karakaş, söz konusu açıklamasını "Şu anda bazı marka ve modellerde neredeyse geçen kış aylarında kaydedilen seviyelere yakın fiyatlarla karşılaşıyoruz" diyerek tamamladı. 

Kahramanmaraş Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak! 2 bin 122 bağımsız bölüm!

Yeni yılda ne kadar doğalgaz faturası gelecek? Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

TOKİ Muğla projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu ilçeye 546 konutluk yeni proje müjdesi!


Geri Dön