27 / 04 / 2024

İkinci el araç fiyatları sıfırı geçti! Artışın sebebi bakın neymiş?

İkinci el araç fiyatları sıfırı geçti! Artışın sebebi bakın neymiş?

İkinci el araçlara talep son zamanlarda arttı ve bu nedenle fiyatlar resmen fırladı. İkinci el araç fiyatları, sıfır araç satan yetkili bayilerin yayımladığı liste fiyatlarını geçti. Sektör temsilcileri ise fiyatlardaki bu artışın sebebinin ihtiyaç dışında otomobil alan kişiler olduğunu söyledi.



Sıfır araçlarda meydana gelen tedarik sorunu nedeniyle yetkili bayilerde sıfır otomobil bulmak zorlaştı. Liste fiyatı üzerinden araç satın almak isteyen kişilere aylar sonrasına teslimat günü veriliyor. Sıfır araçlarda yaşanan sorun yüzünden ikinci el araçlarda talep arttı. İkinci el araç fiyatları da sıfır araç fiyatlarını geçti. İkinci el araçlara gösterilen talep fiyatları da resmen uçurdu.

 İkinci el araç fiyatları sıfırı geçti! Artışın sebebi bakın neymiş?

“OTOMOBİLLER YATIRIM ARACI OLARAK KULLANILIYOR”

İkinci el araç pazarındaki hareketliliğe ilişkin bilgi veren galerici Gökhan Ardeşen, fiyatların yüksek olmasına karşın talebin fazla olduğunu belirtti. Ardeşen, ''Araç fiyatları yıl başından beri yükseliyor. Araçların fiyatlarının devamlı artması yüzünden yatırım amacıyla araç alan kişiler oluyor. İhtiyaç için değil de yatırım için ara alan kişilerin talebi de eklenince fiyatlar yükseliyor. Eskiden yatırım için ev alınırdı. Şimdi ise eve nazaran otomobil daha ulaşılabilir olduğu için yatırım için tercih ediliyor'' ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...


Geri Dön