Otomobil

İkinci el araçlar için tarih verildi! Fiyatlar yüzde 50 düşecek!

Otomobil hayali kuran kişilere müjde geldi. "İkinci el araç fiyatları ne zaman düşer?" sorusunu yanıtlayan analistler, şişen otomobil fiyatlarının birkaç ay sonra ekonomi ile doğru orantılı şekilde gerileyeceğini belirtti. İşte analistlerin açıklamaları... Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; analistler şu an otomobil almayı düşünen kişilere uyarılarda bulundu

İkinci el arabalarda fiyatların şişmesi satışları durma noktasına kadar getirdi. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; analistler şu an otomobil almayı düşünen kişilere uyarılarda bulundu. Uzman isimler, ikinci el araba fiyatlarının ciddi oranda düşeceğini belirtiyor.

Otomobil almayı düşünen kişileri çok yakından ilgilendiren müjdeyi analistler verdi. Araba fiyatlarının çok yakında değişeceği ifade edildi. 2. el araba fiyatlarında yaşanan yükseliş sebebiyle birçok kişi satın almaya değil beklemeye yönelmişti. Pek çok marka ve modelde fiyatlar sıfır arabaların fiyatlarını geçmişti.

Çip krizi ile başlayan otomobil üretimindeki azalma sorunları sürüyor. Küresel çip krizinin bu sene de süreceği beklentisiyle sıfır otomobil sayısında düşüş yaşanırken, ikinci ele arabaya olan talep yükseldi.

Türkiye'de otomobil fiyatlarının çok hızlı artması sebebiyle bazı kötü niyetli kişiler ikinci el otomobillere sıfır otomobilden daha yüksek fiyatlar biçti. İkinci el araba piyasasında hem fiyatların uçması, hem de kredi faiz oranlarının yüzde 2 seviyesinde olması sebebiyle talep azaldı. 

İnsanlar yeni araba almak için arabalarını satmaya başladı. Ancak, yazdıkları fiyata araçlarının satışını yapamıyor. Durum böyle olunca yeni otomobil alımları da yavaşladı. 

Bu şekilde sektörün önü de tamamen tıkanıyor. Şu anda ikinci el otomobil alımı gerçekleştiren kurumsal şirketler bile stok fazlalığı sebebiyle alımlarını durdurdu.

Alınacak otomobillere de ederinin yarısı kadar teklifler veriliyor. Yani burada müşteriye satış yapmayın mesajı veriliyor. Bu durumla ilgili açıklamalarda bulunan analistler mevcut düzenin bu şekilde sürmeyeceğine ilişkin hemfikirler.

Ortaya çıkan genel sonuç ise şişen fiyatların birkaç ay sonra ekonomiyle doğru orantılı şekildi gerileyeceği yönünde oldu. Hatta şu anda alt segmentte oldukça yüksek fiyatlar talep edilen eski Şahin, Doğan gibi otomobillerin fiyatlarında yüzde 50 oranında gerilemeler yaşanması da ihtimaller arasında yer alıyor. 

FİYATLARIN DÜŞECEĞİ TARİH

Fiyatların düşmesi beklenen tarih ise 2022 yılının son çeyreği oldu. Analistlere göre, son çeyrekte ekonomide önemli iyileşmeler olabilir. Bu kapsamda şişen fiyatlarda da rahatlama yaşanacağı öngörülüyor.

Elbette bu durum şimdilik bir öngörüden, analizden ibaret. Gerçek olup olmayacağı ise gelecek aylarda belli olacak.

Uzmanlar bu sebeple ikinci el otomobil almak isteyen kişilerin biraz daha beklemesine ve sabırlı olmasına ilişkin tavsiye veriyor. 

Elektrik faturası 140 TL'den fazla gelenler dikkat! O tutarı düşürebilirsiniz...

Nureddin Nebati: Enflasyon Nisan'da zirve yapacak!

İstanbulkart'a rekor zam geldi! Yüzde 92 yükseltildi!

Emeklilerin maaşları katlanıyor! İşte promosyon tutarları...