11 / 05 / 2024

İkinci el konut fiyatlarının en fazla yükseldiği il İstanbul!

İkinci el konut fiyatlarının en fazla yükseldiği il İstanbul!

Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve Gyoder tarafından Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'deki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2012 eylül ayı raporu yayınlandı...



Reidin.com ve Gyoder tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2012 Eylül ayı ikinci el Emlak Endeksi'ne göre, Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde bir önceki aya göre yüzde 2.28, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.40 oranında artış gerçekleşti. İstanbul, bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 2.74 değer artışıyla, Eylül 2012'de ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu. Aynı dönemde metrekare başına ikinci el konut satış fiyatları, Antalya'da yüzde 2.64, Ankara'da yüzde 2.04; Adana'da yüzde 1.96; İzmir'de yüzde 1.94, Kocaeli'de yüzde 1.69, Bursa'da yüzde 1.21 oranında arttı. Mortgage Uzmanı Garanti'nin desteğiyle hazırlanan Reidin.com-Gyoder Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Eylül 2012 raporuna göre, yeni konut fiyatları geçtiğimiz ay, bir önceki aya göre yüzde 0.32 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.23 oranında yükseldi. 

Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven ise ''Faizlerin düşmesiyle beraber, konut fiyatlarının da yükseldiğini görüyoruz. Önümüzdeki dönemde faiz oranlarının biraz daha düşmesi bekleniyor, ancak yine de, artan talep nedeniyle, konut fiyatlarındaki bu artış tredinin devam edeceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla ev almak isteyenlere, bütçelerine uygun bir konut bulduklarında daha fazla beklememelerini tavsiye ediyoruz. Zira faizlerdeki düşüşle elde edecekleri avatajı ev fiyatlarındaki artış ile kaybedebilirler'' dedi.


Geri Dön